petroleoinventarios

L'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) han acordat aquest dijous mantenir l'ajust de producció per al mes de gener amb l'increment de 400.000 barrils diaris, segons ha informat el càrtel en un comunicat penjat a la web.

  • 88,02$
  • -0,45%
Análisis Técnico
S2
75
R1
78.15
R2
78.15
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

D'aquesta manera, reafirmen l'ajust realitzat a la 19a reunió ministerial de l'OPEP+ del mes de juliol passat durant al qual van anunciar per primera vegada aquesta pujada i dissipen els dubtes que hi havia al voltant.

I des del punt de vista de l'anàlisi tècnica el preu ens ha dibuixat aquest divendres un bonic i prometedor martell. Es tracta d'una espelma que es dona amb força freqüència als mercats. Consta d'una única espelma, que es produeix normalment al final d'una fase correctiva perllongada i sovint té lloc a prop de suports clau. Interpretant-se aquesta com un punt d'inflexió de la tendència, passant de baixista a alcista. O almenys ens estaria anticipant l'inici d'un rebot important de curt termini.

Estem parlant d'una sessió durant la qual el preu cau amb força durant gran part del dia per després recuperar-se i tancar a prop dels màxims, o a màxims. Però deixant, això sí, una llarga metxa inferior (ombra) per sota. El volum negociat també sol ser força més alt que el de les sessions precedents. Els martells acostumen a tenir metxes llargues a la part inferior (ombra) d'almenys el doble del cos real. Gairebé el menys important és si el cos real és blanc o negre, encara que si és blanc les implicacions de fortalesa poden ser més grans. I si alhora coincideix amb el fet que algun dels principals oscil·ladors de moment (RSI, estocàstic, etcètera) dona lectures extremes de sobrevenda, millor que millor.

I això és el que tenim en el preu del petroli, un martell en tota regla des de nivells de suport clau: els mínims d'agost. Per tant, el més normal és que s'iniciï un rebot de cara a les properes setmanes, amb les seves correccions contra tendència, lògicament. Entre les resistències que cal vigilar tenim els 72,90 dòlars, els 75 dòlars i el buit baixista dels 78,15 dòlars.

wti031221
Gràfic diari - WTI Crude Futures Continuous

Noticias relacionadas

contador