volatilidadcb3

Aquest índex es mou de manera inversa a com el fan les bosses. Això és, quan puja amb força augmenta la volatilitat i les bosses corregeixen.

  • 38.355,23
  • -
  • 5.565,96
  • -
Análisis Técnico
S1
11.40
S2
19.40
R1
31.90
R2
31.90
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

El VIX es mou de manera inversa a com ho fan els mercats. Quan la tendència és clarament alcista la volatilitat disminueix i al revés. I per tant i com no pot ser d'una altra manera, amb Wall Street marcant màxims de tots els temps sessió rere sessió, cal pensar que aquest índex està en nivells mínims històrics o prop d'aquests. Però tampoc ens diu res més, de moment. En els últims dies li hem vist marqués nivells en els 15,38 punts, referència de preus que no es veia des del 20 de febrer de 2020. Just aquí és on va començar tot, l'inici de la desfeta en les bosses mundials i l'origen de l'última gran pujada en l'índex de volatilitat o índex de la por. Però no, encara no es tracta de nivells mínims històrics, perquè aquest es troba en els 8,56 punts: els mínims de novembre de 2017.

No tenim figura de tornada a l'alça ni res que ens indiqui que l'índex hagi de pujar amb força i per tant es reflecteixi en caigudes en les bosses. Quan la meitat de les bosses mundials estan en màxims és fàcil que el *VIX estigui molt prop de mínims. Però avui dia no hi ha res més, no vulguem veure coses on ens en hi ha.

vix200421
Gráfico diario del Índice VIX

Noticias relacionadas

contador