cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat durant aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Meliá Hotels, Repsol, Bankia, Apple, Solarpack, PharmaMar, Rovi i Sanofi.

  • 169,30$
  • -0,35%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 14,72€
  • -1,90%
  • 2,24€
  • 3,46%
Análisis Técnico

Bon dia. M'agradaria que analitzés les accions de Meliá i que ens digués algun preu d'entrada atractiu. Gràcies, una salutació. A.mm.

Estimat lector, bona tarda. Meliá Hotels continua sent un valor molt baixista, igual que IAG i tot el que està vinculament amb el turisme. Figura de retorn no en tenim, ni l'esperem. Aquesta, arribat el moment, trigarà un temps. L'única cosa a què aferrar-se és al suport que presenta a la recta que uneix els mínims creixents de març i d'agost, que passa pels aproximadament tres euros en aquest moment. Si el perd, el següent suport el tenim als mínims anuals. I com a principal zona de resistència, molt allunyada dels preus actuals, tenim el buit baixista setmanal (emplenat, però no tancat) dels 5,46 euros. Només tancant per sobre dels màxims de juny deixarem la porta oberta al fet que alguna cosa pot estar començant a canviar per al títol. Però de moment continua sent clarament baixista. Gràcies a vostè, una salutació.

mel070920
Gráfico semanal de Meliá Hotels

Bon dia. Estic interessat a entrar a Repsol. Podria donar-nos algun preu d'entrada? Quins serien els seus suports i resistències més pròxims? Gràcies, salutacions. L.P.

Benvolgut inversor, bona tarda. Repsol l'hem analitzat aquest matí a primera hora (llegeixi-ho aquí) i l'única cosa que podem dir, perquè tot continua exactament igual que fa setmanes/mesos, és que continua sent baixista. Fins i tot a curt termini tenim impecables màxims i mínims decreixents de curt termini i per tant no es pot descartar que, igual que Santander i BBVA, entre altres, acabi tornant al suport que presenta als mínims anuals.

rep070920
Gráfico semanal de Repsol

Bon dia. Volia saber les seves impressions respecte a Bankia a curt/mitjà termini després de la notícia del divendres i la seva possible fusió amb CaixaBank. Creu que pot continuar pujant o ja s'ha acabat el que es donava? Gràcies i segueixi així, no em perdo cap dels seus consultoris. Una salutació. VM.H.

Estimat lector, bona tarda. Malgrat les importants pujades de Bankia a la sessió del divendres la veritat és que continua sent un títol baixista en termes de mitjà i de llarg termini. De fet, la zona dels 1,50 euros era el nostre objectiu de pujada des de principis de juliol sobre la base de la formació de tornada en ‘cap i espatlles’ invertida a la qual estava donant forma el títol a principis de juliol i de la qual ens vam fer ressò a Bolsamanía. És a dir, l'objectiu de pujada que teníem per al títol s'ha complert amb la precisió cèntim. Això no vol dir que no pugui pujar més a curt termini. Això sí, el que hem de saber és que la tendència de fons del títol continua sent avui dia clarament baixista. Hem assistit a un violent rebot (fase de reacció) i poc més. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

bkia0709202
Gráfico semanal de Bankia

Bon dia i salutacions José María. M'agradaria que analitzés Apple i Solarpack. Quina opinió li mereixen i quin preu d'entrada li semblen interessants? Gràcies i salutacions. C.G.

Benvolgut inversor, bona tarda. Apple és dels valors més alcistes de Wall Street amb moltíssima diferència. De fet, és un dels principals artífexs de la important recuperació dels índexs des dels mínims de març. Apple és un clar mantenir en cartera. Però per entrar-hi ara ho tenim complicat, perquè gairebé no ha corregit/ajustat proporcionalment les importants pujades prèvies. Des dels mínims de març el preu s'ha revaloritzat un 150%, que es diu aviat. Al molt curt termini presenta un suport (després del ‘split’) al buit alcista dels $96,19 i els $100 (màxims de juliol). Diguem que el rang dels $96-$100 és suport. I per sota i de més rellevància encara tenim els anteriors màxims històrics en els $80-$82. Però ara mateix el tenim lluny de les primeres zones de suport de veritat.

aapl070920
Gráfico semanal de Apple

Pel que fa a Solarpack, és un valor alcista ara mateix, que és en realitat el que ens ha d'importar. Encara que a curt termini se'ns ha frenat i sembla que pot ajustar/drenar part de les últimes pujades. Presenta un primer suport molt a la vora, els $15 i per sota existeix una altra zona de suport a l'entorn dels $14. Com a resistència més immediata tenim els $17 i els recents màxims històrics de $18. Solarpack és més un clar mantenir en cartera en aquest moment, que comprar. Només em plantejaria si corregís més profundament les últimes pujades. Per exemple, la zona dels aproximadament $14 es correspon amb un ajust/reculada del 50% de la pujada prèvia. Gràcies a vostè, una salutació.

spk070920
Gráfico diario de Solarpack

Bon dia, Sr. Rodríguez i moltes gràcies pels seus comentaris. Des del ‘contrasplit’ de PharmaMar, l'acció no aixeca el cap. Ara ningú no en parla. Si us plau, em pot analitzar aquesta baixada i com la veu en aquests moments? Moltes gràcies. J.br.

Estimat lector, bona tarda. PharmaMar ha pujat una autèntica barbaritat durant els últims temps/anys i ja hauríem de saber a aquestes alçades del partit que els preus no pugen sempre, pels segles dels segles. Han de corregir/ajustar proporcionalment els excessos previs per continuar escalant posicions (fases de reacció). Com se sol dir, els preus als mercats es mouen en dents de serra. I ara estem és una fase de consolidació que podria allargar-se sense que la tendència alcista de fons o primària se'n veiés afectada gens ni mica. Dit això i a curt termini se'ns obre una finestra de 'trading' pel costat llarg o alcista just en aquest moment, col·locant un 'stop loss' en preus de tancament al buit alcista de la sessió del 16 de juny, els 76,20 euros. Diguem que si cal intentar-ho a l'alça a molt curt termini és just ara.

phm070920
Gráfico diario de PharmaMar

Bon dia. Primer de tot, comentar que em sembla una meravella aquesta secció que ens brinda per als dubtes d'anàlisi tècnica. M'agradaria que analitzés dos valors que em semblen interessants: Rovi i Sanofi. Moltes gràcies i una salutació. C.mz.

Benvolgut inversor, bona tarda. Rovi és un títol d'allò més interessant actualment. A més de la impecable directriu alcista que ha donat suport al preu des de finals de 2016 podem veure com les últimes caigudes encaixen a la perfecció amb el que seria un simple 'throw back' cap als anteriors màxims. Es tracta per tant d'un 'throw back'. El normal és que des d'aquí ara tracti de reestructurar-se de nou a l'alça amb la vista posada als màxims anuals i històrics: els 33,80 euros. I per damunt es situaria de nou en pujada lliure absoluta. Sens dubte és un dels títols més interessants del nostre mercat en aquest moment.

rovi0709202
Gráfico semanal de Rovi

Quant a Sanofi, el tenim desplegant un moviment lateral des de 2015, amb zona de suport als 63 euros i resistència als 100 euros. Amb una resistència intermèdia, que és on se'ns ha girat recentment a l'entorn dels 95,30 euros. El gràfic no és dolent, en absolut. Però en la mesura en què no salti per sobre de la resistència dels 100 euros no tindrem senyal de cap fortalesa i per tant continuarà desplaçant-se lateralment. Per damunt, es col·locaria en pujada lliure, amb les implicacions alcistes que això sempre té per a qualsevol preu en aquesta situació. Molt amable per les seves paraules, moltes gràcies.

sano070920
Gráfico semanal de Sanofi

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador