cb lupa market

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza West Texas, Ebro Foods, EURO STOXX Banks, Netflix, Nasdaq 100, Bankinter, Audax Renovables i Repsol.

  • 1,55€
  • -0,64%
  • 6,78€
  • 0,33%
  • 15,44€
  • 0,46%
Análisis Técnico

Bon dia. Si fos possible m'agradaria que analitzéssiu els preus del petroli West Texas i si hi ha algun tipus de senyal de canvi de tendència després del col·lapse històric viscut durant la setmana passada. Gràcies per endavant. Una salutació. D.CJ.

Estimat lector, bona tarda. Tot segueix igual. Hem assistit a un ‘crash’ històric, que en realitat es corresponia a un contracte no desitjat (venciment de maig) en què no hi havia capacitat d'emmagatzematge. Els operadors es desfeien del contracte de maig perquè no els lliuressin barrils de petroli (físics) atès que no hi havia capacitat d'emmagatzemar-los. Això va fer caure la cotització fins a -37 dòlars/barril. Ara bé, el gràfic que us adjunto és el del futur continu del barril West Texas, que enllaça els dies previs al següent venciment; marca un mínim històric de 6,50 dòlars. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi que hem publicat sobre el petroli. D'altra banda tot segueix igual. Ens trobem davant un rebot (fase de reacció) dins d'una impecable tendència baixista de fons. Un subjacent en caiguda lliure que segueix lluny de construir-nos cap mena de figura de retorn. Al cap i a la fi, els màxims i mínims decreixents continuen intactes. Gràcies a vós, una salutació.

wti270420
Gráfico diario - Crude Oil Continuous (WTI)

Bon dia, José María, podríeu analitzar Ebro Foods? Sembla que podria estar a les portes d'un gran impuls si superés els màxims de 2018 i 2019. Moltes gràcies per les vostres anàlisis, sóc un lector assidu vostre. F.bh.

Benvolgut inversor, bona tarda. Ebro Foods és un d'aquests valors que, en línies generals, deixa adormir tranquil. És un valor alcista en termes de llarg termini, encara que el tenim desplaçant-se lateralment des de 2016. Presenta una important zona de suport a la base del lateral, els 15,40-15,70 euros i com a resistència té la part alta d'aquest, els 20-20,30 euros. D'aixo se'n dedueix que només quan salti per sobre dels 20,30 euros en espelmes setmanals tindrem la confirmació d'una fugida alcista que podria portar-lo a cotes molt més altes, perquè el deixaria en pujada lliure absoluta. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ebro270420
Gráfico semanal de Ebro Foods

Hola, per què els principals bancs baixen més que altres valors? Santander, CaixaBank, BBVA... Gràcies per la vostra ajuda. P.gt.

Estimat lector, bona tarda. En general els bancs tenen una beta (sensibilitat) més alta que el mercat. Això vol dir que, quan cauen, solen caure més que la mitjana del mercat; però passa el mateix quan toca pujar. En el cas del nostre Ibex, hem de saber que és un índex que depèn molt del comportament dels bancs. D'altra banda, com m'agrada recordar, els grans moviments als mercats són en bloc, sectorials. El que vol dir que tots els bancs europeus, el 80%, es mouen alhora. A les verdes i a les madures. O cosa que és el mateix, Santander, BBVA, CaixaBank, etcètera es mouran quan ho faci l'índex de bancs europeus, l'EURO STOXX Banks (SX7E). I aquest es troba en caiguda lliure absoluta. La setmana passada va atacar els mínims de març i ara mateix està intentant aferrar-se a aquest suport desesperadament. Si en perforés els mínims, els 48,65 euros, significaria un nou senyal de feblesa del sector financer. Aquest índex cotitza en caiguda lliure absoluta, i aquesta és el major senyal de feblesa que pot presentar qualsevol subjacent. La feblesa és tal que l'índex hauria de rebotar un 100% per recuperar els nivells màxims de febrer. Gràcies a vós, una salutació.

sx7e270420
Gráfico diario del EURO STOXX Banks (SX7E)

Bon dia, José María. Primer, moltes gràcies per les vostres anàlisis. Volia preguntar-vos sobre Netflix i el Nasdaq en general. Comprades fa més de dos anys amb forts guanys, ara que han recuperat una altra vegada amb força, creieu que els queda recorregut, o bé que el pitjor als EUA encara ha d'arribar? També és un servei que hauria de créixer en aquestes circumstàncies. Moltes gràcies. R.bz.

Estimat lector, bona tarda. Efectivament, el confinaments de mig món és el que està ajudant a pujar a Netflix fins a marcar nous màxims de tots els temps. La plataforma està sumant més subscriptors del que es preveia, i això és el que ha ajudat a elevar-ne la cotització De manera que estem parlant d'un títol en pujada lliure absoluta, i ja sabem que no hi ha senyal de fortalesa, tècnicament parlant, més fort que aquest. Això no vol dir que puntualment no hi hagi caigudes (fases de reacció) contra tendència. Per tant, estem parlant d'un clar mantenir en cartera.

nflx270420
Gráfico semanal de Netflix

Quant al Nasdaq 100, només cal mirar el gràfic setmanal de llarg termini per adonar-se que no ha deixat de ser alcista en cap moment. De fet, el preu continua desplaçant-se dins d'un impecable canal alcista des de 2010, per no parlar que en cap moment no ha perforat la important zona de suport que li confereix la mitjana mòbil simple setmanal de 200 observacions. Una mitjana que, com hem comentat en moltes ocasions, funciona molt millor que la diària. I dins de la tecnologia pot dir-se que la fortalesa es troba, sobretot, en els més grans: Apple, Amazon, Microsoft, Netflix... etcètera. Us convido a llegir aquí les anàlisis de diversos dels índexs de pes que hem publicat aquest cap de setmana. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ndx2704202
Gráfico semanal del Nasdaq 100

Bona tarda, José María. Quedaria molt agraït si analitzéssiu Bankinter, Repsol i Audax Renovables. Salutacions. R.G.

Bankinter el vam analitzar la setmana passada, després que publiqués els resultats del primer trimestre (llegiu-ne aquí l'anàlisi). Per dalt, pel costat de les resistències, tenim l'últim buit baixista (3,75) i per sobre un altre de més rellevància, els 4,79 euros. Almenys en aquest moment, Bankinter presenta més força que altres títols del sector financer com Santander o Sabadell, aquest últim en caiguda lliure absoluta. Però tots ells tenen en comú que es troben en fase de rebot dins d'una impecable fase baixista.

bkt2704202
Gráfico semanal de Bankinter

Pel que fa a Audax Renovables, és un valor que no em desagrada en absolut. Perquè tot indica que les darreres caigudes encaixen a la perfecció dins del que és un doble 'throw back' cap a la part superior de l'antic canal lateral-alcista. De manera que la zona que va actuar com a resistència, ara ho ha fet com a suport. Mentre no es perfori el suport horitzontal dels 1,17-1,22 euros, el biaix de 'trading' en el pitjor dels casos seria lateral. A més curt termini, el títol s'està acostant a la resistència que li confereix l'últim buit baixista setmanal: en els 2,23 euros.

adx270420
Gráfico semanal de Audax Renovables

I finalment, i com no pot ser d'una altra manera, Repsol segueix en fase de reacció, com el 95% dels valors del nostre mercat. Sapigueu que tots estan rebotant, en més o menys mesura, però és un rebot (fase de reacció) després d'un enfonsament previ, res més. No tenim figura de retorn de cap mena, i com a nivells de resistència de curt termini tenim els nou euros, i per sobre, el buit baixista setmanal dels 9,60 euros. I per baix, pel costat dels suports, tenim la zona dels 7,10 euros i per sota els 5,92 euros (mínims de març). L'ideal seria intentar-ho de nou a l'alça a la important zona de suport que presenta als mínims anuals, nivell homòleg als 5.800 punts de l'Ibex. Una salutació.

rep2704204
Gráfico semanal de Repsol

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

contador