cbarabia petroleo 432

Aquestes darreres setmanes hem parlat en nombroses ocasions de l'excepcionalitat del moment que passen els mercats. I aquest dilluns el preu del petroli escrivia una nova pàgina per a la història.

  • 89,50$
  • 0,55%
Análisis Técnico
S2
24.92
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

La setmana passada vam comentar en una anàlisi sobre el preu del petroli en què deixàvem la porta oberta a la possibilitat que aquest es dirigís cap a la zona dels deu dòlars/barril. Aquest objectiu de caiguda que s'ha complert amb escreix: el Crude Oil Continuous, que és el futur del barril tipus West Texas (WTI) ha marcat aquest dimarts un nou mínim històric a 6,50 dòlars/barril (ara cotitza a 11,38 dòlars).

Vivim temps excepcionals a pràcticament tots els mercats. Fa unes setmanes comentàvem que les caigudes de març van ser el 'bear market' més ràpid de la història del Dow Jones, i pocs dies després, entràvem en un 'bull market'. Els esdeveniments s'estan succeint de manera massa ràpida i imprevisible als mercats. El petroli va experimentar un col·lapse a la sessió del dilluns, i el contracte del futur del West Texas del mes de maig s'enfonsava un 300% fins als -37,63 dòlars. A manera de resum, la situació s'explica per l'enorme oferta de petroli que existeix avui dia contra una demanda paralitzada per la crisi del Covid-19, de manera que el cost d'emmagatzemar el petroli és més alt que la pròpia matèria primera. Per això la diferència entre el gràfic del futur del contracte vençut de maig que adjuntem a continuació. El Crude Oil Continuous recull els preus dels diferents venciments que es van produint, enllaçant amb el següent venciment uns dies abans que l'anterior es produeixi.

cl220420
Gráfico semanal - Crude Oil Continuous (CL)

Noticias relacionadas

contador