cellnex telefonica2
Alberto Sánchez

A finals d'agost JP Morgan publicava el seu informe mensual sobre el sector de les 'telecos' europees i elaborava un llistat de favorites (Cellnex, Bouygues, OTE, ENS, TKA, Liberty Global, Deutsche Telekom i Tele2) en detriment de Telefónica, Telecom Itàlia i British Telecom. No obstant això, BofA sí que vol Cellnex i Telefónica, els que posa a la seva llista de la compra.

  • 31,06€
  • -2,45%
  • 4,12€
  • -0,53%
Análisis Técnico

Tot i que Telefónica puja bastant més que Cellnex l'any els aspectes tècnics d'una i altra no tenen res a veure. Cellnex és un valor que, tot i les caigudes dels últims dies, es troba en pujada lliure. Mentre que en el cas de Telefónica, aquest cotitza a un 125% dels màxims històrics (ajustada la sèrie de preus a tots els dividends repartits i ampliacions de capital), als 9,50 euros. Així Cellnex, el principal operador d'infraestructures de telecomunicacions sense fils d'Europa, capitalitza gairebé 40.000 milions d'euros vs. 23.000 milions de l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete.

A continuació, passem a analitzar-los des del punt de vista dels gràfics:

CELLNEX

Moltes han estat les oportunitats de compra que ens ha anat donant el valor mesos enrere, entre altres la que es produïa a mitjans de maig quan per aquell llavors assistíem a un petit retrocés temporal de manual a la nova recta suport (abans resistència) que unia els màxims decreixents de febrer i de març. I des de llavors, amb les seves correccions puntuals (fases de reacció) a part, el valor no ha parat d'escalar posicions batent resistències dia sí i dia també.

A finals de juny el preu superava els màxims històrics de novembre de 2020 i posteriorment es recolzava de nou en aquest nivell, però ara com a suport. I d'aquí a marcar recentment nous màxims de tots els temps als 62 euros. Les caigudes dels últims dies no signifiquen res dins de l'estructura alcista de fons dels preus. Els mínims i màxims creixents se succeeixen una vegada i una altra des de març i així no cau.

clnx010921
Gràfic diari de Cellnex

TELEFÒNICA

Pel que fa a Telefónica, estem repetint el mateix discurs una i altra vegada. L'única i lleugera diferència amb altres moments és que just ara quan el tenim atacant la important resistència que té al buit baixista setmanal de març de 2020 als 4,40 euros. Cosa que vol dir que per tancar/anul·lar aquest buit necessitem que el preu tanqui un divendres per sobre dels 4,40 euros. Mentrestant el buit baixista segueix viu.

En acabar tancant-lo la següent gran resistència la trobem a la zona dels aproximadament 5 euros, que és per on passa en aquest moment la directriu baixista de fons, o principal. La que uneix tots i cada un dels successius màxims decreixents des de mitjans de 2015, coincidint també amb els mínims de 2019. És probable que a l'entorn dels 5 euros es lliura la mare de totes les batalles.

tef0109212
Gràfic setmanal de Telefónica

Noticias relacionadas

contador