nueva pallete telefonica
Telefónica

Els analistes de JP Morgan mantenen dubtes sobre Telefónica, per la qual cosa han reiterat el seu consell d'infraponderar les accions de l'operadora, amb un valoració de 3,30 euros per títol, molt per sota de l'actual preu de mercat, proper als 4 euros.

  • 4,14€
  • 1,10%

Per a aquests experts, el principal problema que afronta Telefónica es troba a Espanya, a causa de la intensa pressió competitiva al seu mercat domèstic.

Després de l'operació corporativa entre MásMóvil i Euskaltel, assenyalen que "l'esperança d'una consolidació de 4 a 3 (operadors) no s'ha aconseguit materialitzar". Els inversors estrangers esperaven que MásMóvil es fusionés amb Vodafone, cosa que hauria reduït molt més la competència a Espanya.

"La nostra anàlisi suggereix que les pressions competitives, anteriorment limitades a baixos segments (de preus), han proliferat a nivells més alts", assenyalen des del banc nord-americà.

En aquest sentit, esmenta l'operador de baix cost Digi, que ha començat a oferir serveis de banda ampla; i MásMóvil, que ha entrat al mercat de la televisió. A més, Orange ha reajustat substancialment les seves ofertes de gamma alta.

"Ens preocupa que Telefónica pot veure obligada a respondre", assenyala JP Morgan, en el sentit d'haver de reajustar les seves ofertes de gamma alta i mitja a la baixa per fer front a la competència.

En la seva opinió, Telefónica ha fet una bona feina amb les seves últimes operacions corporatives al Regne Unit, Brasil i la venda de torres, que han permès reduir el deute en uns 9.000 milions d'euros.

"Si bé aquestes operacions, al costat de la política de l''scrip dividend' (dividend en accions) són clarament benvingudes, ens preocupa l'entorn competitiu espanyol", conclouen, ja que aquest mercat suposa el 46% de la seva valoració fonamental.

Noticias relacionadas

contador