cellnex telefonica2
Alberto Sánchez

Bank of America ha publicat un informe centrat en el sector de les telecomunicacions a Europa al qual tant Cellnex com Telefónica surten ben parades. Totes dues es troben a la seva llista de valors preferits (comprar) i els seus analistes han revisat a l'alça el preu objectiu de la primera i han mantingut el de la segona.

  • 31,39€
  • 0,74%
  • 4,22€
  • 1,73%

"Les previsions d'ingressos i EBITDA de les empreses de telecomunicacions s'han recuperat molt lleugerament al llarg del trimestre", comenten els analistes del BofA sobre la situació del sector. Preveuen que el creixement es recuperi materialment durant el primer semestre, amb una tendència positiva a partir del tercer trimestre i fins a l'any fiscal 2022.

En aquest context, per a Telefónica mantenen el seu preu objectiu als 5,3 euros per acció i recomanen compra. "Els riscos a la baixa són l'augment de les pressions competitives a Espanya, el debilitament del posicionament a Alemanya mentre els operadors avancen cap a ofertes convergents, el deteriorament dels resultats al Brasil davant la volatilitat macroeconòmica i unes sinergies de les operacions inferiors a les previstes", argumenten.

En positiu per a Telefónica, destaquen l'evolució dels preus millor del previst a Espanya i una obtenció de sinergies a Alemanya i Brasil per sobre del previst després de les fusions. "Les pressions macroeconòmiques als mercats emergents són volàtils i podrien ser una font de pujades", indiquen aquests analistes. Mentrestant "qualsevol acció addicional per reparar el balanç" podria proporcionar un marge de millora, afegeixen.

En el cas de Cellnex, els analistes del BofA també recomanen compra, a més d'augmentar el preu objectiu des 63 euros per títol als 64 euros. Apunten que els regs a l'alça són "un creixement d'inquilins més gran del previst en el negoci de lloguer d'emplaçaments de telecomunicacions, que impulsa unes majores ràtios d'arrendament, la gran atenció dels operadors a les cèl·lules petites, amb Cellnex exercint-hi un paper clau, la resistència dels ingressos dels serveis de transmissió i emergència; una execució millor del que s'esperava de la gestió de Cellnex, i els ingressos d'actualització d'emplaçaments de 5G realitzats per Cellnex".

En negatiu, els risc tenen a veure amb pèrdues importants de contractes que tinguin un impacte significatiu en l'EBITDA, caiguda dels ingressos per emplaçaments dels arrendataris renovats, la incapacitat de renegociar els lloguers o la impossibilitat d'adquirir més emplaçaments mòbils.

Noticias relacionadas

contador