nueva bitcoin portada

El moviment lateral de les últimes setmanes/mesos no deteriora en absolut la que és la tendència alcista de fons o primària. Simplement està consumint temps en lloc de corregir en profunditat.

  • 64.962,61$
  • 1,69%
Análisis Técnico
S2
65520
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

A l'últim anàlisi del bitcoin dèiem allò que la volatilitat i les caigudes podien impedir-nos veure el frondós bosc. I el millor remei per a això és mirar els gràfics en espelmes setmanals i mensuals. Això ens permet veure les coses amb més perspectiva, eliminant d'alguna manera el soroll de cada dia. Així, aquest any hem assistit a caigudes del 31%, del 26%, del 19% i ara del 27% en el bitcoin (drawdown). Durant el cicle alcista 2015-2017 vam assistir a correccions del 35% de mitjana en vuit ocasions.

Cosa que vol dir que les pujades en el bitcoin no són un camí de roses. Aquest està ple de fortes correccions contra tendència (fases de reacció) que ens poden fer dubtar sobre la tendència de fons. Però això només passa si estem pendent de cada hora, del que fa cada dia. Si ens apartem del gràfic el que tenim davant, ara que ha començat maig, són set mesos consecutius construint mínims i màxims creixents. Que no és una altra cosa que la definició més senzilla del que és una tendència alcista. Anem a veure si aquest és capaç d'atacar durant els pròxims dies la resistència que presenta als màxims històrics: els 65.520 dòlars del futur que es corresponen als 65.000 del comptat.

btc030521
Gràfic històric mensual del futur del bitcoin

Noticias relacionadas

contador