1610721295 bitcoin libertex1

El recent ral·li alcista en el bitcoin, esperonat pel debut borsari del criptobròker Coinbase, ha consolidat el valor de mercat de la creació de Satoshi Nakamoto per sobre del bilió de dòlars. Tot i que la més operada de les monedes digitals ha entrat en una correcció de curt termini per drenar els seus excessos després la fita històrica gairebé als 65.000 dòlars de dimecres, aguanta una capitalització a la qual ha arribat a temps rècord comparat amb altres actius financers com Google, Amazon, Apple o Microsoft.

Dues dècades van trigar dos pesos pesants de la indústria tecnològica de Wall Street a aconseguir la marca. Google ho va aconseguir en 21 anys mentre que per a Amazon en van ser 24. En canvi, la més operada de les monedes digitals, en què es recolza en la tecnologia cadena de blocs ha aconseguit aquest objectiu en plena pubertat, ja que només ha trigat 12 anys, retallant a la meitat la gesta dels de Mountain View i del gegant del comerç electrònic.

Segons mostra el simulador CryptoParrot, a Microsoft li va costar gairebé mig segle, 44 anys, en arribar al bilió de dòlars de valoració, xifra que representa 3,6 vegades més temps que el bitcoin. Apple va necessitar 42 anys per assolir la fita, xifra que significa que el bitcoin va arribar a la marca 3,5 vegades més ràpid que el gegant de l'electrònica.

El bitcoin ha arribat a la preuada valoració d'1 bilió de dòlars el 2021, un any després que Google, una mica menys de dos anys després que Microsoft i amb una distància de dos anys i mig amb Amazon i Apple. La barrera, per a l'actiu digital, es va trencar per primera vegada fa tot just dos mesos, a finals de febrer, després que s'embarqués en un ral·li trencant diversos nivells de preus. Després de fluctuar sobre aquesta marca, ha aconseguit consolidar la seva valoració, elevant el total de tokens d'aquest florent mercat per sobre de la capitalització de 2 bilions.

La pujada del bitcoin es fonamenta principalment en el creixent interès dels actors tradicionals del sector, com PayPal, Mastercard i Tesla, que donen suport a les transaccions de monedes digitals o han realitzat importants inversions en bitcoin. "La capitalització de mercat també ha crescut a mesura que el bitcoin es converteix cada vegada més en un candidat formidable com a dipòsit de riquesa", indiquen des de CryptoParrot.

L'actiu digital número u va aconseguir la valoració tot i patir diverses vendes de curta durada, però ha aconseguit cotitzar constantment per sobre dels 50.000 dòlars, al mateix temps que ha experimentat una baixa volatilitat. Així mateix, la fita es produeix malgrat les freqüents prediccions que l'actiu experimentarà una correcció en breu. No obstant això, el bitcoin fa història una i altra vegada i res sembla indicar que tingui fre fins als 70.000 dòlars. El mercat, però, fixa el seu objectiu de pujades en 100.000 dòlars per a aquest mateix any.

Cal destacar que el valor de mercat d'1 bilió de dòlars del bitcoin difereix dels actius tradicionals, ja que els actors financers convencionals ofereixen productes tangibles la demanda dels quals contribueix al repunt. Al mateix temps, l'augment de la capitalització borsària del bitcoin està impulsat principalment per l'especulació, però els inversors institucionals estan canviant la tendència.

Basant-se en el recent creixement de la taxa de capitalització de mercat del bitcoin, "l'actiu superarà potencialment el valor dels actius tradicionals destacats en algun moment del futur. Encara que els valors tecnològics s'han disparat des de l'any passat, cap ha estat capaç de superar el bitcoin", comenten des de CryptoParrot.

Si el bitcoin manté el creixement, juntament amb una major adopció institucional que redueixi la volatilitat, la capitalització de mercat podria superar alguns actius tradicionals. Actualment, els gegants de Silicon Valley oscil·len entre els 1,5 bilions d'Amazon i els 2,2 bilions d'Apple. L'assoliment és possible si es té en compte que la capitalització de mercat del bitcoin ha superat altres actors formidables com Tesla, que actualment ronda als 700.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador