santander

La perforació de la zona de suport dels 9.200-9.230 punts a l’Ibex 35, que es correspondrien amb els 4,50 euros dels títols de Banco Santander, han provat una caiguda dels preus per al conjunt dels títols del nostre mercat. Cada vegada es fa més evident la feblesa del nostre índex davant el conjunt dels nostres veïns europeus.

No cal dir que encara hi ha tela per estona i que a dia d’avui la tendència dels títols de l’entitat càntabra no pot ser més baixista. No tenim cap figura de tornada i passarà molt de temps fins que la tinguem. De fet, per podria parlar d’una directriu necessitem, almenys, tres punts de suport i no dos com tindríem en aquest moment, d’aquí que parlem d’una “potencial” zona de suport. Així doncs, es podria dir que el rang de preus comprès entre els nivells actuals i els mínims de juny de 2013 (en els 3,88 euros) són a priori una important zona de suport des de la qual, almenys, construir un rebot de certa consistència.

Per això, només començaríem a pensar en la possibilitat que els títols de l’entitat càntabra podrien estar intentant construir un terra de mercat quan es confirmi que el preu està sent capaç de rebotar amb contundència (i preferiblement en espelmes setmanals) des de la potencial directriu que uneix els mínims creixents dels últims anys i no abans. Tota la resta seran rebots intradia puntuals dintre d’una clara tendència baixista.

contador