• JP Morgan recomana 'sobreponderar' l'acció de Banc Santander
  • Lloa la venda dels actius immobiliaris de risc a Blackstone
ep ana botin

JP Morgan ha tornat a valorar positivament Banc Santander i l'ha col·locat a la cartera dels seus bancs favorits dins del sector. Després d'una reunió mantinguda entre els analistes de l'entitat nord-americana i el director financer de Santander a Londres, Rami Aboukhair, ha explicat en un informe que "és la nostra principal opció a Espanya, Llatinoamèrica i és una de les nostres millors seleccions dins de la banca".

  • 4,85€
  • 2,16%

En aquesta valoració torna a reiterar la seva aposta per Santander en mantenir la valoració de l'entitat espanyola en 7 euros per acció. Cal recordar que al passat mes de setembre pujava des dels 6,80 euros per títol fins als actuals. Les accions de Banc Santander cotitzen durant aquest dimecres en 5,69 euros per acció, xifra que significa un potencial alcista de gairebé el 23%. JP Morgan, per tant manté el consell de sobreponderar (afegir en cartera) Santander.

A l'informe també revisa la integració del Banc Popular a Santander. JP Morgan considera que l'entitat presidida per Ana Botín, després de la venda dels 30.000 milions d'euros d'actius de risc o improductius de Banc Popular a Blackstone, que es tancarà al febrer de 2018, "ajudarà al grup en un 12%". Al seu torn, el banc nord-americà explica que "Santander segueix renegociant alguns dels acords amb tercers o empreses conjuntes després de la compra de Popular, cosa que tindrà un impacte positiu de 170 milions d'euros (5% del capital) en el seu balanç de pèrdues i guanys", puntualitzen els analistes.

A les operacions que manté a Espanya el Banc Santander, JP Morgan creu que Santander està tenint un creixement en els préstecs a les petites i mitjanes empreses, així com als clients. També valora que el següent any l'euríbor seguirà amb "arrossegament negatiu" durant tot el 2018. Tot i això, el banc nord-americà aposta perquè el creixement de Santander, a prop del 10%, es produeixi "pel bon control de la despesa, el creixement als préstecs i per les comissions", indiquen els analistes.

Noticias relacionadas

contador