• El banc començarà a donar resposta a les sol·licituds a partir del 10 de gener
ana patricia botin santander conferencia
SANTANDER

El període d'adscripció voluntària a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Santander Espanya s'inicia aquest dimecres, 13 de desembre, i romandrà obert fins al pròxim 31 de gener.

  • 4,85€
  • 2,16%

Així, els empleats de l'entitat presidida per Ana Botín, incloent-hi els procedents de Popular, podran acollir-se a l'expedient abans de febrer de l'any que ve, tot i que el banc començarà a donar resposta a les sol·licituds a partir del 10 de gener.

De moment, la xarxa comercial de les dues entitats no es veu afectada en el marc de l'ERO, ja que la seva integració no es preveu fins a l'any 2019, de manera que els empleats de la xarxa comercial de Santander i Popular no poden adherir-s’hi a l’acord.

La direcció de l'entitat i els sindicats CCOO, UGT, FITC i STS, representants del 85,54% de la taula negociadora, van signar dimarts l'ERO que Santander ha posat en marxa en el marc de la integració de Popular, entitat que va adquirir el juny passat.

El procés implicarà la sortida de 1.100 empleats mitjançant prejubilacions i baixes incentivades, una xifra un 30% inferior a la proposta quan van començar les negociacions, fa més d'un mes. L'ajust d'ocupació suposa una reducció del 3,1% a la plantilla conjunta de Santander Espanya i Banc Popular, que sumen uns 35.000 treballadors.

En concret, l'entitat ofereix sortides amb el 80% del salari als empleats que superin els 50 anys d'edat, així com diverses primes en funció de l'antiguitat de cada treballador. Per als menors de 50 anys, el banc ofereix 40 dies per any amb un límit de 24 mensualitats més dues primes en funció dels anys que estiguin treballant a l'entitat.

L'ajust d'ocupació suposa una reducció del 3,1% a la plantilla conjunta de Santander Espanya i Banc Popular, que sumen uns 35.000 treballadors

El procés d'integració també contempla la recol·locació de 575 empleats dels serveis centrals de Popular a altres empreses del Grup Santander, principalment a l'àrea de Tecnologia, i l'acoblament d'altres 100 treballadors a la xarxa comercial de les dues entitats. Per la seva banda, 22 empleats de Santander Espanya seran recol·locats en altres empreses del grup.

D'aquesta manera, sumant sortides i recol·locacions, el procés d'integració suposarà una reducció de plantilla del 25%, aproximadament, als serveis centrals de Santander i Popular després de l'adquisició d'aquesta última al preu simbòlic d'un euro.

A més, la consultora Lee Hecht Harrison, contractada per Santander en el marc del procés, s'ha compromès a recol·locar el 80% dels treballadors que surtin de l'entitat i desitgin seguir treballant en el termini de 12 mesos, tant a Espanya com a l'estranger, segons el desig dels interessats.

En un comunicat dirigit a la seva plantilla, al qual ha tingut accés Europa Press, el conseller delegat de Santander Espanya, Rami Aboukhair, manifesta el seu compromís de "garantir que el procés s'està realitzant i es realitzarà de forma exemplar, amb absoluta transparència i aplicant, en tots els casos, criteris de meritocràcia".

Noticias relacionadas

contador