ep archivo   la presidenta de inditex marta ortega
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Inditex està de moda. La cadena de moda gallega va marcar aquest dilluns nous màxims històrics per sobre del seu rècord anterior de 32,10 euros (descomptant la seva sèrie històrica de dividends i altres operacions com l'split de les seves accions realitzat el 2014), encara que finalment va tancar lleugerament per sota de aquesta resistència.

  • 42,50€
  • -0,82%

En qualsevol cas, la matriu de Zara ha recuperat els 100.000 milions d'euros per capitalització borsària, després d'haver-se revalorat un 25% des del començament d'any. I la pregunta que es fan molts inversors és, naturalment, si és moment de comprar o de fer beneficis (per a qui hagi entrat en el valor fa uns mesos).

ANÀLISI FONAMENTAL

A nivell fonamental, tenint en compte els resultats publicats a l'últim trimestre i les perspectives per als propers trimestres, el consens atorga a Inditex una valoració de 30,46 euros, xifra que suposa un potencial baixista del 5% sobre el preu actual.

Encara que hi ha analistes que sí que anticipen més pujades a la borsa. Per exemple, els experts de Citigroup van elevar la setmana passada la seva valoració fins als 35 euros per títol des dels 32,50 euros, i van reiterar el consell de comprar.

Des del banc nord-americà afirmen que, de cara als resultats del primer trimestre fiscal que es coneixeran aquest dimecres, han actualitzat la seva estimació de vendes i ara esperen un creixement trimestral del 15%.

A més, anticipen que les vendes de les cinc primeres setmanes del trimestre fiscal següent, que Inditex sempre publica quan presenta resultats, augmentaran a un ritme del 10%.

D'altra banda, també han millorat un 11% la previsió de Flux de Caixa Disponible (HAC per les sigles en anglès) per a l'exercici fiscal 2024 i en un 8% per al 2025.

Segons la seva valoració, Inditex sol superar "amb escreix" les tendències als seus principals països i s'està beneficiant d'un "impuls sòlid en les vendes", cosa que justifica que segueixin sent "positius" sobre el valor.

SABADELL TAMBÉ N'ELEVA PREU

També la setmana passada, els experts de Sabadell van elevar un 5% la seva valoració, fins a situar-la als 34,5 euros per acció, i van reiterar comprar. "Esperem una positiva evolució en vendes, amb un creixement del 12,5% en un trimestre de més a menys", van assenyalar.

A més, han indicat que "tot i els majors costos i un mix de vendes menys favorable, l'EBIT creixerà més del 5% enfront del primer trimestre del 2022, ajustat per les provisions de Rússia/Ucraïna". El marge es col·locarà al 17,5%.

"Esperem, a més, un trading update positiu (encara que més moderat) i no preveiem canvis en objectius del 2023", van assenyalar.

VALORACIONS NO TAN OPTIMISTES

Tot i això, hi ha valoracions molt menys optimistes. Per exemple, Deutsche Bank aconsella mantenir el valor i li assigna una valoració de 27 euros per títol.

Tot i que els més negatius amb Inditex segueixen sent els experts de Credit Suisse, ja que recomanen infraponderar, amb un preu objectiu de 25 euros. Segons la seva opinió, el valor "està car" malgrat la fortalesa del model de negoci.

Tot i que tots els experts coincideixen que Inditex és la millor cadena de moda a nivell mundial, els analistes que són més negatius consideren que la desacceleració econòmica a les economies desenvolupades, motivada per l'enduriment monetari dels bancs centrals, és un vent en contra massa poderós per justificar valoracions borsàries més elevades.

Per exemple, els experts de GVC Gaesco han reiterat el seu consell de neutral, amb preu objectiu 30,14 euros, en comentar que "després de la revaloració de l'acció experimentada durant els darrers 12 mesos (+45%), creiem que els múltiples als quals cotitza ja descompten els bons resultats i l'excel·lent qualitat de la companyia”.

UN VALOR A MÀXIMS HISTÒRICS

A nivell tècnic, "atents a Inditex, que es troba a punt de donar un nou senyal de fortalesa si supera els màxims històrics que presenta als 32,10 euros", indica César Nuez, analista de Bolsamanía

Segons la valoració, "el trencament d'aquests nivells confirmaria l'inici d'un nou impuls alcista que podria acabar catapultant la companyia tèxtil fins al nivell dels 35 euros".

"El primer nivell de suport el podríem situar als 30,24 euros. Mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus, no apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat en el seu magnífic aspecte tècnic", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador