ep una chica en una macrotienda de zara
Rober Solsona - Europa Press

"Després de la revaloració de l'acció experimentada durant els últims 12 mesos (+45%), creiem que els múltiples als quals cotitza ja descompten els bons resultats i l'excel·lent qualitat de la companyia".

  • 45,34€
  • 1,43%

És l'anàlisi que fan els experts de GVC Gaesco sobre Inditex, que aquest dimecres presentarà els resultats del seu primer trimestre fiscal del 2023. Per això, malgrat que esperen xifres positives, han reiterat el consell de neutral i el preu objectiu de 30,14 euros per acció.

Segons la seva valoració, la matriu de Zara augmentarà el benefici net un 35,7%, fins als 1.031 milions d'euros, gràcies a una millora de les vendes del 12,4%, fins als 7.575 milions, i a "l'absència de càrrecs extraordinaris", ja que durant el mateix període de l'any anterior es va comptabilitzar un impacte de 216 milions pel tancament de botigues a Rússia i Ucraïna.

A més, comenten que "aquest trimestre podria haver afectat en positiu la climatologia, ateses les elevades temperatures de març i abril a Europa, regió on les vendes representen un 65,5% del total, incloent-hi Espanya".

Sobre l'evolució del marge brut, esperen que se situï al 60%, similar al de l'any passat (60,1%). I recorden que l'objectiu anual d'Inditex és aconseguir un marge brut del 57%, amb una oscil·lació de 50 punts bàsics, cosa que consideren assolible pel "final dels colls d'ampolla i la normalització dels costos de transport".

Per acabar, aquests analistes esperen que Inditex es beneficiï de la pujada dels tipus d'interès, ja que compta amb una posició de caixa neta superior als 10.000 milions d'euros. Així, esperen que el resultat trimestral financer sigui positiu en 40 milions d'euros, enfront dels 49 milions d'euros negatius de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador