• La clau serà la postura que adopti el banc central per als propers mesos
new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra guanys moderats, que permeten al Nasdaq (+0,6%) a marcar un nou rècord històric als 7.748 punts, mentre els inversors esperen amb especial atenció la decisió de la Reserva Federal (Fed) sobre els tipus d'interès (s'espera una pujada de 25 punts bàsics) i els missatges que llança el banc central de cara als propers mesos.

L'economia nord-americana va camí de superar el seu anterior rècord de creixement, mentre la inflació segueix repuntant i arribarà durant els propers mesos a l'objectiu del 2% establert per la Fed per l'índex PCE subjacent de la despesa dels consumidors.

En aquest escenari, cada vegada són més els analistes que anticipen una Fed més dura i ferma en la seva política monetària, que previsiblement augmentarà els interessos quatre vegades el 2018 (març, juny, setembre i desembre), en lloc de les tres vegades anticipades pel banc central. És per això que la reunió de juny és tan important.

Per això, l'anomenat diagrama de punts amb les estimacions dels membres de la Fed dels nivells de tipus per als propers trimestres i anys serà una de les claus de la reunió. "Una altra de les qüestions a discernir del comunicat de la Fed i dels comentaris de Powell és fins a quin punt està la Fed disposada a deixar que la inflació superi el 2% temporalment sense accelerar el procés de pujades de tipus", assenyalen des de Link Securities.

EL PETROLI CEDEIX TERRENY

Els preus del cru cauen aquest dimecres davant les expectatives d'un increment dels subministraments. El barril West Texas, referència als EUA, perd un 0,56% fins als 65,98 dòlars. Una caiguda que arriba acompanyada de les declaracions de l'AIE: "És poc probable que els preus augmentin tan bruscament com ho han fet des de mitjans de 2017 i, per tant, l'efecte amortidor sobre la demanda es reduirà".

L'augment en el preu del petroli ha generat dubtes sobre la fortalesa de la demanda, però l'AIE ha mantingut el seu pronòstic de creixement de la demanda de petroli per 2019 pràcticament sense canvis, als 1,4 milions de barrils diaris, similar al nivell de aquest any.

Noticias relacionadas

contador