ep dolares
PIXABAY

El dòlar ha assolit màxims d'una setmana a la matinada d'aquest dimecres, a les 1,1730 unitats contra l'euro, a l'avantsala de la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA. El 'bitllet verd' rep empenta dels inversors, quan totes les mirades es dirigeixen a les projeccions de pujades de taxes d'interès d'aquest 2018.

La unanimitat és absoluta sobre que el banc central elevi el rang objectiu a l’1,75% - 2,00% aquest dimecres, però els experts es divideixen sobre si el banc central oferirà pistes sobre si seran tres o quatre els increments del preu del diner d'aquest any. Els analistes de Danske Bank no creuen que durant aquesta reunió es donin "grans canvis en les projeccions, com a molt el comunicat pot canviar el fet que 'la política monetària és modestament acomodatícia', afegint l'adjectiu 'modest'". "Aquest no és un canvi en l'estratègia, simplement vol dir que el cicle de pujades ja ha recorregut un llarg camí", afegeixen.

Un altre aspecte que cal tenir en compte és que "la recent turbulència dels mercats emergents podria impedir que la Reserva Federal acceleri el ritme de les alces en les taxes. Per tant, el dòlar es beneficiarà si la Fed insinua que es prepara per pujar quatre vegades els tipus aquest any", indiquen per la seva banda els analistes de divises de Mizuho Securities.

De moment, a més d'ensenyar múscul davant l'euro, la divisa nord-americana ha deixat alces en l'índex que mesura el seu acompliment davant d'una cistella de rivals, fins als 93,88 punts. I, enfront del ien, planeja sobre els màxims de tres setmanes de dimarts, als 110,68 iens.

LA TENDÈNCIA DE L'EURO ESTARÀ MARCADA PEL BCE

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, explica que la fortalesa del 'bitllet verd' pot portar una altra vegada l'euro als mínims de 2017. "El suport que cal respectar sí o sí a l'euro/dòlar, el situem als 1,15", assegura.

Amb tot, el mercat esperarà la decisió de tipus d'interès del Banc Central Europeu (BCE) i la roda de premsa del seu president, Mario Draghi, per decidir quina serà la tendència de la moneda compartida a curt termini. Durant les últimes jornades, la moneda compartida ha experimentat un auge davant les expectatives que el supervisor monetari indiqui una data per al final dels estímuls, després que diversos membres del seu comitè executiu apuntessin al fet que durant la reunió que comença aquest dimecres a Riga (Letònia) es discutirà com liquidar les compres d'actius.

No obstant això, diverses veus s'alcen avisant que un anunci aquest dijous és molt prematur. Des de Danske Bank esperen que es posposi fins a l'agost o fins i tot setembre, mentre que Mizuho creu que el BCE decebrà el mercat, ja que "la retòrica serà molt més flexibilitzadora i moderada".

Noticias relacionadas

contador