• La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys toca un nou màxim des de 2011 al 3,12%
  • El petroli Brent marca màxims des de 2014 per sobre de 80 dòlars per barril
ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

Wall Street s'ha capgirat i registra pujades moderades després d'una obertura lleugerament baixista i mentre els inversors segueixen pendents del mercat de bons, a més del repunt del petroli i els resultats empresarials, liderats per Walmart i llastats per Cisco Systems.

  • 39.807,37
  • -

Al capítol de resultats empresarials, Walmart ha superat les expectatives dels analistes en ingressos, dividends i vendes en línia (amb un increment del 33%). No obstant això, el colós del venda al detall nord-americà cau un 1% al Dow Jones.

També en negatiu, les accions de Cisco Systems cauen un 3% després que la companyia tecnològica no hagi convençut el mercat amb els seus comptes del primer trimestre. La caiguda d'aquest valor llasta el Dow Jones i al conjunt del sector tecnològic.

Les pèrdues d'aquests valors són contrarestades pels guanys de Coca Cola (+1,8%). La companyia de refrescos ha rebut una recomanació positiva per part de Barclays. A més, General Electric avança un 0,8% i Intel, un 0,7%.

EL PETROLI TORNA A TOCAR MÀXIMS DE 2014

El petroli és un altre dels protagonistes d'aquest dijous. El barril West Texas, referència als Estats Units, puja un 1% i depassa els 72 dòlars, (màxims de 2014). Per la seva banda, el de Brent repunta un altre 1% i bat els 80 dòlars per barril (també màxims de 2014).

D'aquesta manera, el mercat del cru comença a reaccionar a la caiguda de les exportacions iranianes de l''or negre', a l'espera encara de conèixer les sancions que imposarà els EUA després de sortir del pacte nuclear.

Els preus del cru encara estan lluny del seu propi sostre. Segons un recent informe de Morgan Stanley, el Brent tocarà els 90 dòlars per barril per al 2020. Una xifra que suposa un increment de les expectatives dels analistes del banc, que preveien que el barril estigués als 65 dòlars per llavors.

MERCATS DE BONS

Un altre dels protagonistes és el mercat de bons. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ha tocat un nou màxim des de 2011 al 3,12%. A més, el rendiment del bo a 30 anys ha marcat màxims des de 2015 al 3,23% i el rendiment del bo a 2 anys, un nou màxim des de 2008 al 2,589%.

Els experts de Macquarie justifiquen el repunt dels rendiments dels bons amb l'esperada pujada de la inflació als Estats Units. La seva previsió és que la rendibilitat del bo a 10 anys segueixi avançant fins al 3,5% a mitjà termini i que arribi al 4% durant els propers 18 mesos. També esmenten el creixement econòmic dels EUA i l'esperada normalització dels salaris per explicar el repunt dels rendiments en el deute públic nord-americà.

ECONOMIA I EURO/DÒLAR

A nivell econòmic, les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 222.000 des de 211.000, per sobre de les 215.000 esperades. Tot i que es mantenen a nivells històricament baixos, igual que les peticions contínues, que han baixat fins a 1,7 milions. En conjunt, aquestes dades segueixen indicant un mercat laboral saludable als EUA.

A més, l'índex manufacturer elaborat per la Fed de Filadèlfia, corresponent al mes de maig, ha repuntat amb força molt més del que s'esperava fins als 34,4 des dels 23,2 (el consens n’esperava una dada de 21,0).

Al mercat de divises, l'euro es deprecia lleugerament un 0,02%, fins als 1,1802 dòlars. Les divises dels països emergents, el deute dels quals majoritàriament està assumit en dòlars, s'han mostrat especialment vulnerables durant les últimes setmanes per la fortalesa del 'bitllet verd'.

Noticias relacionadas

contador