• Acerinox, ArcelorMittal i Ferrovial són els títols que més han pujat, mentre que el valor més baixista ha estat Endesa
  • L'euro segueix a nivells propers als 1,20 enfront del dòlar, tot i que cau a prop d'un 0,5%
broker632

L'IBEX 35 torna a les pujades després de tres dies tancant en vermell i a més recupera el nivell dels 10.245,8 punts amb un ascens del 0,52%, aprofitant la depreciació de l'euro respecte al dòlar del 0,5%. La resta de borses europees també han acabat amb pujades, entorn del mig punt percentual.

  • 11.073,10
  • 0,81%

Els valors que més s'han revalorat aquest dimecres són Acerinox amb una alça del 4,7%, Arcelor Mittal ha escalat un 2,77% i Ferrovial ha pujat un 2,66%, mentre que les majors baixades han estat per a Endesa (-1,19%), IAG (-0,47%), Inditex (-0,36%), Iberdrola (-0,29%) i Red Eléctrica (-0,24). Entre els 'blue chips' del selectiu, Repsol ha escalat un 1,61% Aena, un 1,19%, Banc Santander, un 0,69%, Telefónica, un 0,32% i BBVA, un 0,25%.

Els inversors, però, no perden de vista qualsevol tipus de reacció per part dels Estats Units, Corea del Nord i la Xina en relació amb les respostes i sancions després del llançament de l'últim míssil. Els Estats Units ja ha dit que estudia endurir les sancions sobre Corea del Nord i que no descarta cap tipus de resposta al seu últim desafiament armamentístic.

A part de Corea del Nord, la tempesta Harvey segueix preocupant els mercats. En aquests moments el petroli cotitza amb caigudes del 0,3% de mitjana, amb el Brent als 51,96 dòlars i el West Texas als 46,29 dòlars. De moment, el cru aguanta sense registrar forts descensos, ja que la reducció de la demanda de cru de les refineries a causa de l'huracà s'està veient compensada per altres notícies, com la interrupció del subministrament de Líbia i Colòmbia o les noves especulacions sobre l'extensió del acord de retallada de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Un altre aspecte que tampoc es perdrà de vista al llarg de la jornada serà l'evolució dels actius refugi (or, ien, franc suís...) a causa de la fugida dels inversors a mesura que augmenta la tensió amb Corea del Nord i, per descomptat, l'evolució de l'euro, que va superar durant la passada jornada els 1,20 enfront d'un dòlar que no para de caure pressionat per masses incerteses (la moneda única cedeix ara lleugerament davant el 'bitllet verd'. L'encreuament se situa als 1,1908, -0,55%).

A l'agenda del dia, l'IPC d'Espanya puja fins a l’1,6% a l'agost per l'alça dels preus dels carburants. Per la seva banda, el sentiment econòmic d'agost de la Zona Euro ha pujat més del que s'esperava (fins a 111,9) gràcies a un major optimisme a la indústria i els serveis entre els consumidors. Mentre que l'IPC alemany es va situar a l'agost a l'1,8%, enfront de l'1,7% al juliol i l'1,6% al juny, segons dades provisionals difoses avui per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

El PIB nord-americà ha crescut un 3% durant el segon trimestre de l'any. La segona estimació del PIB realitzada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica ha superat el que esperaven els analistes de Reuters, que situaven el creixement al 2,7%. Aquest augment és una dècima més gran que la registrada a la primera estimació (+2,6%). Mentre que el sector privat ha creat 237.000 llocs de treball al juliol als EUA, una dada que és més alta del que s'esperava.

"L'IBEX 35 tanca a les portes de la zona de resistència que presenta en el buit baixista d'aquest dimarts als 10.286 punts. Tancar-se seria un primer senyal de fortalesa de molt curt termini. Per sobre la següent zona de resistència la col·loquem als 10.444 punts i per sobre la part superior del canal baixista pel qual s’està desplaçant el preu des de fa quatre mesos. De fet i cada vegada que l'índex s'ha donat suport a la base del canal (per definició zona de suport) aquest ha intentat buscar-ne la part superior", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"En qualsevol cas el que hem de saber és que, rebots a part, el caire de trading de curt termini segueix sent baixista. Mentre que els màxims i mínims decreixents segueixin aquí no convé fer-se il·lusions al mínim rebot que es produeixi. De moment el que ens ha dit el mercat és que mentre que no saltem per sobre dels 10.758 punts aquí no ha passat res. Només per sobre d'aquesta resistència començarem a mirar el nostre índex amb altres ulls", indica Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador