• Corea del Nord acusa els EUA de conduir la península a una "explosió"
coreatrump

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha emès una resolució sobre la recent crisi coreana i ha condemnat aquest dimarts l’"indignant" llançament d'un míssil balístic de mig abast per part de Corea del Nord i ha exigit a Pyongyang que abandoni el seu programa nuclear immediatament.

En un comunicat, els quinze membres del Consell de Seguretat han assenyalat que és de "vital importància" que les autoritats nord-coreanes prenguin mesures com més aviat millor per reduir la tensió a la regió, recull 'Europa Press'.

Així mateix, han instat els diferents estats a implementar les sancions aprovades a principis de mes contra Pyongyang. El Consell de Seguretat ha aprofitat per expressar el seu "compromís amb la pau i la solució política i diplomàtica".

No obstant això, el document no inclou cap tipus de directriu sobre una futura implementació de noves sancions contra el país. Segons diversos diplomàtics, la Xina i Rússia --que tenen dret a veto-- generalment només consideren necessària la imposició de sancions si el míssil llançat és de llarg abast.

La reunió urgent celebrada aquest dimarts ha tingut lloc a petició dels governs dels Estats Units, Japó i Corea del Sud, que van instar el consell a convocar una trobada després del llançament d'un míssil nord-coreà de mig abast.

El projectil va sobrevolar territori japonès i va caure 1.800 quilòmetres a l'est de l'illa nipona de Hokkaido després de recórrer 2.700 quilòmetres.

PYONGYANG ACUSA ELS EUA

L'ambaixador nord-coreà a la seu de Nacions Unides a Ginebra, Han Tae Song, ha acusat aquest dimarts els Estats Units de conduir la península coreana cap a una "explosió", justificant una vegada més les proves nuclears i de míssils balístics realitzades pel règim comunista amb les "provocacions" de Washington i els seus aliats a la regió.

"Ara que els Estats Units ha declarat obertament les seves hostils intencions cap a Corea del Nord, mitjançant agressius exercicis militars conjunts (amb Corea del Sud), tot i les repetides advertències, el meu país té tot el dret a respondre amb dures contramesures en defensa pròpia", ha dit Han.

Han ha reiterat que el Govern de Donald Trump hauria de ser considerat "l'únic responsable de les catastròfiques conseqüències" que es derivaran de la resposta nord-coreana i que podrien portar a una "explosió" de la península de Corea i la regió sencera.

Noticias relacionadas

contador