ana botin compra popular

Ja és aquí. Banc Santander ha revelat les claus de l'ampliació de capital amb la qual reforçarà el seu balanç per pair la compra de Banc Popular. La maniobra, anunciada ja per l'entitat càntabra quan es va comunicar la compra el 7 de juny, compta amb deu claus principals que convé conèixer per no perdre en ella.

1. Quants diners demana amb l'ampliació? 7.072 milions d'euros, procedents de les 1.458,2 milions d'accions noves que posarà en circulació, cadascuna de les quals parteix amb un preu de 4,85 euros. Aquests més de 7.000 milions equivalen al 8,1% del valor borsari del Santander al tancament de dilluns.

2. Per què vol aquests diners? Per reforçar el seu capital després d'incorporar al seu balanç els actius procedents del Popular. Com el balanç de l'entitat presidida per Ana Botín creix amb aquests nous actius, si no fa l'ampliació les seves ràtios de capital caurien, de manera que farà servir aquests 7.072.000 per sostenir-los. Segons els càlculs del banc, si culmina l'ampliació amb èxit, la seva ràtio de capital CET1 fully loaded, la referència més seguida pel mercat, serà del 10,7%, lleugerament per sobre del 10,66% de finals de març. És a dir, els diners de l'ampliació no es fa servir per sanejar els actius del Popular, que ja van ser dotats amb provisions extra procedents dels fons propis del banc ja resolt, sinó per reforçar el capital del Santander.

3. Quan realitzarà l'ampliació? Entre els dies 6 i 20 de juliol. En aquest interval les accions i els drets associats a les accions cotitzaran per separat i es podrà operar amb ells.

4. Quina és la proporció de l'operació? El banc emetrà 1 acció nova per cada 10 existents. Cadascun dels títols que estan ara en circulació atorgaran un dret de subscripció preferent en l'ampliació i faran falta 10 drets per fer-se amb 1 títol nou.

5. Quantes accions tindrà el banc després de l'ampliació? Com el Santander crea 1.458,2 milions de títols, el banc comptarà amb 15.940 milions de títols en circulació. És a dir, hi haurà més accions entre les quals cal repartir els beneficis, de manera que els accionistes que no vagin en la proporció en què ho siguin actualment es diluiran i rebran una part menys d'aquests beneficis.

6. Com es calcula el preu de les noves accions? Els nous títols s'emetran amb un valor nominal de 0,5 euros als quals se suma una prima d'emissió de 4,35 euros, de manera que el preu total és de 4,85 euros per acció.

7. Quin és el valor teòric del dret? El valor del dret és de 0,1047 euros. És el preu al qual parteix cada dret en funció de la vella cotització del banc, del preu establert per les noves accions i del nombre d'accions que s'emeten. Des de dijous, el dret cotitzarà és a dir, es podrà comprar i vendre’s, de manera que el seu preu variarà.

8. Amb quant descompte es dissenya l'ampliació? Els títols del Santander van tancar el dilluns a 6,002 euros. Descomptant el valor del dret -0,1047 euros- a aquest preu i prenent com a referència els 4,85 euros als quals es llancen els títols nous, l'ampliació es planteja amb un descompte del 17,75% respecte al tancament de dilluns.

9. Què serà més atractiu? Durant les dues setmanes en què estigui oberta l'operació, les accions cotitzaran per una banda i els drets de l'altra. En funció de com es comporti cada un d'ells serà més atractiu adquirir accions del banc al mercat o per drets, un 'joc' que marcarà l'evolució borsària de l'entitat entre el 6 i el 20 de juliol.

10. Podran cobrar les noves accions el dividend d'agost? Sí. L'entitat va anunciar també a la nit de dilluns que el 4 d'agost abonarà el primer dividend a compte dels resultats de 2017, que serà de 0,06 euros per títol. Les noves accions resultants de l'ampliació tindran dret a cobrar-lo.

Noticias relacionadas

contador