• Nova oportunitat per a les compres per sota dels 1,19 dòlars
  • La lliura remunta fins a màxims de tres setmanes contra l'euro
dolar1

La gana dels inversors pel dòlar ha seguit dominant l'operativa al mercat de les divises durant les últimes hores i distanciant del ien i l'euro encara més dels màxims assolits la setmana passada contra el 'bitllet verd'. A mesura que retrocedeixen les preocupacions per Corea del Nord i pels estralls de l'huracà Irma, els operadors desfan dels actius refugi acumulats durant les últimes sessions i això es nota en la moneda nord-americana.

De fet, el dòlar ha protagonitzat el seu major 'ral·li' intradiari des de mitjans de gener contra el ien durant la matinada passada, quan ha aconseguit avançar un 1,4%, fins al màxim setmanal als 119,600 iens. Després, ha aconseguit estabilitzar-se al voltant dels 119,300 iens. Amb aquest últim moviment, la moneda dels EUA posa terra pel mig amb els mínims de 10 mesos aconseguits la setmana passada, al voltant dels 107,300 iens.

L'auge del dòlar s'ha notat també contra l'euro. La divisa comunitària és una altra que va aconseguir el seu rècord de 31 mesos de la setmana passada, als 1,2090 dòlars, i cau per sota dels 1,2000 dòlars, fins al seu major canvi des del 7 de setembre, als 1,1950 dòlars. Hores després ha aconseguit estabilitzar-se al voltant dels 1,1960/70 dòlars, després de perdre un 0,7% durant la matinada passada.

La caiguda de l'euro no és més que una oportunitat per comprar la moneda, assenyala Kathy Lien, analista de BK Asset Management. El comportament de la moneda de l'Eurozona de la setmana passada, quan es va catapultar fins al voltant dels 1,21 dòlars davant les expectatives que a l'octubre hi haurà un calendari clar de l'abandonament dels estímuls del Banc Central Europeu (BCE), confirma la fortalesa de la moneda. Aquest fet, segons l'experta de la companyia d'inversió a Nova York, anticipa que la moneda només busca estabilitzar-se per seguir pujant, tot i això, alerta que "el revés de l'euro pot tenir continuïtat durant les properes jornades". Les zones de suport es troben als 1,1910 dòlars i als 1,1820 dòlars.

No obstant això, és la gana pel dòlar que mantindrà la 'moneda única' sota pressió durant les properes jornades, ja que l'aversió al risc havia mantingut la divisa nord-americana subjugada durant les jornades anteriors. "El motor del mercat és la debilitat del dòlar", explica Alberto Muñoz, professor de la UNED.

LA LLIURA S'IMPULSA CONTRA EL EURO

L'auge del dòlar s'ha deixat notar menys contra la lliura, que es manté per sobre del nivell dels 1,31 dòlars. No obstant això, la moneda del Regne Unit sí que ha agafat carrera contra l'euro, fins al seu millor canvi en tres setmanes, a les 0,9064 unitats.

"L'auge es basa en les expectatives que el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) pugui mostrar-se més agressiu en la seva decisió monetària de dijous", indica Lien. En aquesta línia, l'experta creu que si els informes econòmics que es publicaran al llarg d'aquesta setmana són positius, encara alimentaran més aquest optimisme. Els suports per a l'euro/lliura es troben a les 0,9040 lliures i les 0,8990 lliures.

Noticias relacionadas

contador