Igual que sempre diem que no té sentit analitzar una acció si aquesta no descompta els dividends repartits així com les ampliacions de capital realitzades, ocorre el mateix amb els índexs.

  • 8.035,77
  • 0,24%

DAX

  • 18.043,58
  • 0,70%
  • 4.975,44
  • 0,74%
  • 11.131,90
  • 1,35%

L'única manera d'analitzar fidelment l'aspecte tècnic d'un títol o índex passa perquè està ajustat per dividends així com per les ampliacions de capital, i això en el cas del nostre selectiu ens porta a fixar-nos en el gràfic conegut com Ibex 35 Total Return. En realitat les conclusions que podem treure no varien molt de l'anàlisi que aquest dijous realitzàvem sobre el nostre Ibex 35 (explicat), llegeixi-ho aquí. Tècnicament els dos índexs presenten, com no pot ser d'una altra manera, el mateix moviment lateral-baixista que ve durant ja quatre mesos. La diferència és que en l'índex d'explicat, l'Ibex 35 que tots coneixem, el buit alcista dels 10.377 punts s'ha emplenat íntegrament (però no s'ha tancat). Mentre que en l'índex ajustat per dividends podem veure com aquest buit s'ha emplenat parcialment, però ha quedat lluny de ser emplenat íntegrament. Per emplenar-ho per complet hauria de caure fins als 27.115 punts quan el mínim durant la vigent fase correctiva s'ha marcat en els 27.471 punts.

Si mirem a la resta d'índexs europeus podem veure que tant el Cac 40 com l'Euro Stoxx 50 Total Return es troben en la mateixa situació que l'Ibex 35 Total Return. El Dax (que ajusta per dividends) es trobaria en la mateixa situació que l'Ibex 35 explicat. Vull dir amb això, a manera de resum, que el nostre Ibex 35 ajustat per dividends mostra major fortalesa que el d'explicat i a més les referències de suport són més clares. I com sempre hem defensat l'ajustat per dividends en tots els gràfics en aquest cas no anava a ser menys. Conclusió: em quedo amb l'Ibex 35 Total Return vs. l'índex d'explicat. O el que és el mateix, mentre no es tanqui el buit alcista dels 27.115 punts aquí no ha passat gens, simplement seguim consolidant nivells consumint més temps que una altra cosa.

Gràfic diari - Ibex 35 Total Return

Noticias relacionadas

contador