• La situació s'ha complicat al llarg del matí fins desembocar en un autèntic col·lapse
ep cola pasajeros aeropuerto barcelona

Els treballadors d'Eulen comencen aquest divendres una vaga parcial en els controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat per aconseguir millores salarials i laborals. Les primeres aturades han deixat cues de fins a 40 minuts, però la situació s'ha complicat al llarg del matí fins desembocar en un autèntic col·lapse, en què molts viatgers parlen de llargues fileres i esperes de dues hores.

Aquesta vaga parcial està convocada per als divendres, diumenges i dilluns, amb aturades d'una hora de 5:30 a 6:30 hores, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30, i de 18:30 a 19:30, encara que la plantilla ja ha convocat una nova vaga, en aquest cas del 100% de la jornada i cada dia, a partir del 14 d'agost.

La Delegació del Govern a Catalunya ha fixat uns serveis mínims de caràcter obligatori del 90% per a les aturades que comencen aquest divendres, "amb l'objectiu de garantir el funcionament dels serveis essencials" en els filtres de control d'accés a l'Aeroport de Barcelona.

Aquests serveis mínims seran obligatoris cada dia de la vaga parcial i en totes les franges horàries, ja que al seu judici, per sota d'aquest percentatge "podrien veure's afectats greument d'altres drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació".

PITJORS CONDICIONS LABORALS

El comitè de vaga i la direcció de la companyia es van reunir aquest dilluns amb la mediació de la Generalitat, però no van aconseguir cap acord, perquè els treballadors exigeixen la implicació d'Aena en el conflicte, ja que asseguren que les condicions laborals han empitjorat des que Eulen es va fer càrrec dels filtres de seguretat el juny del 2016.

Els treballadors protesten perquè asseguren que en els controls de seguretat de l'Aeroport del Prat hi falta personal i, a més, els nous contractes són precaris, ja que no assoleixen els 900 euros mensuals i s'han retallat plusos que sí que tenen els treballadors de més antiguitat.

Fonts del comitè de vaga han avançat a Europa Press la convocatòria d'una manifestació el 18 d'agost a les 17:30 hores a la plaça de Reina Maria Cristina de Barcelona, que servirà com a punt d'inici d'altres mobilitzacions fins que se solucioni el conflicte.

Noticias relacionadas

contador