• Ábaco Capital, Álvaro Guzmán de Lázaro (azValor) i La Muza Inversions estan entre els grans accionistes de Duro
ep francisco garia parames
DEUSTO

Francisco García Paramés segueix confiant en Duro Felguera malgrat la seva correcció en borsa després d'anunciar noves pèrdues només un mes després de la seva ampliació de capital. "Té les qualitats tècniques per donar-li la volta a la seva situació", assegura el guru espanyol del value investing a la seva última carta trimestral a inversors.

L'enginyeria asturiana va entrar a la cartera del Cobas Iberia durant el tercer trimestre de l'any, amb una inversió per part de Paramés d'un milió d'euros, un 1,53% del fons. No obstant això, la seva entrada de moment no ha estat reeixida, ja que ha restat un -3% de rendibilitat al fons fins al setembre, el seu major detractor amb la meitat de la pèrdua total del fons durant aquests tres mesos.

La companyia, amb més de 150 anys d'història i molta experiència en l'execució de projectes clau a mà, principalment de plantes de generació d'electricitat amb gas, va acudir al mercat perquè durant els últims anys s'havia descapitalitzat i el deute s'havia disparat. Duro va arribar a un acord amb els bancs pel qual aquests acceptaven un quitament del 75% del deute bancari amb la condició que hi hagués un canvi d'equip gestor i més inversors que injectessin capital en la companyia, en concret 125 milions d'euros.

Paramés reconeix que va estudiar el context, va parlar amb consultors i competidors de Duro i va arribar a la conclusió que, "si se solucionaven els problemes financers, la companyia podria ser viable, ja que Duro Felguera té les capacitats tècniques per aconseguir-ho". Per això, va acudir a l'ampliació de capital d'estiu. Encara que hi va haver un 'però'.

PÈRDUES POST AMPLIACIÓ I CONFIANÇA DE PARAMÉS

El nou consell d'administració de l'enginyeria, coordinat des de finals de juliol per Alejandro Legarda, va contractar una anàlisi ad hoc a una consultora i, només un mes després de l'ampliació, van aparèixer pèrdues que l'equip gestor havia menyspreat i no havia comunicat al mercat.

Des que es tanqués l'ampliació, l'acció de Duro ha caigut un 91%, i des que el setembre afloressin noves pèrdues de 55 milions fins al juny, l'acció va perdre un 50% fins a finals de la setmana passada. "En un escenari molt conservador, hi hauria la possibilitat d'una injecció de capital addicional. Però fins i tot en aquest escenari, pensem que podria tenir potencial de revaloració interessant", afirma el gestor, que manté una posició petita en l'enginyeria asturiana a la seva cartera ibèrica.

De fet, l'acció ja s'està recuperant. La cotització ha augmentat des de mínims un 80% durant l'últim mes. Amb una nova base accionarial i un nou consell, presidit per Acacio Faustino Rodríguez, gestors com Paramés estan satisfets. Entre els accionistes significatius de Duro, estan Ábaco Capital, Álvaro Guzmán de Lázaro (azValor) o La Muza Inversions, entre d'altres. Sobre el seu nou equip directiu, indica el fundador de Cobas que "té el ferm propòsit de donar-li la volta a aquesta situació, ja que la companyia té les qualitats tècniques per a això", recalca.

Noticias relacionadas

contador