• Així, Esfera i Credit Suisse ja no hi tindran res a veure
bolsa-madrid
Europa Press

Trea Asset Management i Qrenta han arribat a un acord pel qual els nou fons i SICAV intervinguts el juny passat per la seva alta exposició al MAB seran gestionats a partir d'ara en exclusiva per Trea. Entre els productes inclosos, hi ha els fons Annapurna i Esfera RV Internacional.

Fins ara, la majoria d'aquests nou fons i SICAV estaven gestionats per Esfera Capital Gestió o, si no, per Credit Suisse Gestió. I, segons el cas, Qrenta era el seu subgestor o bé el seu assessor, així com l'encarregada de comercialitzar els productes.

Aquesta pràctica és una fórmula molt utilitzada dins de la indústria de fons. En ser Qrenta una agència de valors i no una gestora d'institucions d'inversió col·lectiva (SGIIC), no podia crear els seus propis vehicles d'inversió. Per això, va segellar diferents acords perquè altres gestores ho fessin per ella (Esfera i Credit Suisse) i s'encarreguessin de la seva administració operativa i legal, mentre que Qrenta es limitava a subgestionar-los o assessorar-los en matèria d'inversions i a comercialitzar entre els seus clients.

Amb aquest nou acord, Trea assumirà l'administració i gestió total d'aquests nou fons i SICAV i deixarà a Qrenta únicament la tasca de comercialització. Així, Esfera i Credit Suisse ja no hi tindran res a veure.

Trea gestionarà els nou fons i SICAV i els seus respectius compartiments de propòsit especial, els quals sumen un patrimoni conjunt superior als 135 milions d'euros. A més dels fons Annapurna i Esfera RV Internacional, també estan incloses les SICAV K2 2006, Alfagon 1, Geiser Inversions 2000, Gestio Plus, Sagitari 2000, Sigma Activa i Global Stock Picking. La paralització de la seva operativa al juny es va deure a l'alta exposició a valors del MAB, propera al 30% en els dos fons.

EL PROCEDIMENT

Trea gestionarà els nou vehicles amb les posicions líquides i no afectades dels fons i SICAV originals. Però també gestionarà els compartiments especials, que alberguen les posicions de menor liquiditat, i un fons d'inversió lliure (FIL) de nova creació.

Aquest últim es crearà per part de Trea amb l'objectiu de "donar una solució a tots els partícips i inversors, gestionant de la millor manera possible i creant valor, sempre en benefici dels partícips del FIL, amb total equitat evitant qualsevol conflicte d'interès i tractant de facilitar així més liquiditat al FIL", segons la companyia. En aquest es podran incloure les accions de les mateixes posicions del FIL dels inversors de Qrenta a través dels serveis de gestió discrecional de carteres i assessorament, que comptaven amb un patrimoni gestionat de 89 milions a finals de maig.

L'acord i la seva execució queda subjecte encara a les autoritzacions de la CNMV i altres òrgans competents, així com al canvi de l'entitat gestora i dipositària dels fons afectats pels actius d'escassa liquiditat, així com la constitució del fons d'inversió lliure, que podria estar llest a finals d'aquesta setmana.

Trea és l'única gestora espanyola amb experiència en gestionar i liquidar compartiments de propòsit especial en fons. Ja ho va fer el 2017 amb els respectius de Banc Madrid Gestió d'Actius després de guanyar el 2016 la subhasta de la seva venda un cop intervinguda la matriu el 2015.

Noticias relacionadas

contador