tier1

Tier1 Technologies ha debutat en gran al MAB (Mercat Alternatiu Borsari) aquest dimarts. La tecnològica s'ha disparat un 18% al parquet, al qual arribava amb la clara intenció de "tenir visibilitat, transparència i aconseguir nous inversors", en paraules del seu conseller delegat i màxim accionista amb un 61,2% del capital, Francisco Javier Rubio.

  • 2,88€
  • 0,00%

La companyia ha començat a cotitzar després del tradicional toc de campana als 16 euros l'acció (el que li ha atorgat un valor de 16 milions d'euros), després de rebaixar el seu valor un 30% respecte a l'assignat per l'assessor independent CVC Gaesco, per atreure socis tecnològics que els ajudin a impulsar el seu negoci a escala internacional.

Precisament la naturalesa dels seus mecenes al mercat és una de les claus d'aquesta companyia tecnològica. Tier1 prefereix un soci tecnològic en lloc d'un inversor financer per progressar.

La companyia ha debutat disparant-se un 18% al parquet i buscarà visibilitat per al seu programari

El gran valedor de Tier1 és Comerzzia, un programari dirigit al sector minorista que "permet millorar els processos de compra i té la capacitat d'instal·lar-se, sota llicència, en qualsevol part del món", ha afirmat Rubio, destacant l'orientació internacional de seu producte.

L'any clau per Tier1 serà el 2019, que Rubio assenyala com "disruptiu" per la seva companyia, en esperar donar un gran salt a escala mundial aprofitant l'aparador borsari per fer-se un nom. "No és el mateix dir que ets d'una tecnològica que ets una cotitzada a la borsa espanyola", ha asseverat Rubio durant la seva intervenció.

ARRIBA AL PARQUET AMB COMERZZIA SOTA EL BRAÇ

La sortida al MAB s'ha fet mitjançant un listing i la seva contractació es realitzarà a través del sistema de fixació de preus fixing. La sortida a borsa es planteja en dues fases. Una primera enfocada a reforçar la imatge de professionalitat de la societat de cara als accionistes, clients, proveïdors, inversors i la comunitat en general, incrementant la notorietat, la imatge de marca, la transparència i la solvència.

Durant una segona fase prevista per al segon semestre del 2019, Tier1 captarà els recursos financers necessaris per impulsar el desenvolupament internacional de la seva filial Comerzzia. Segons Jesús Muela, sotsdirector General de GVC Gaesco Beka i responsable de Corporate Finance & Mercat de Capitals "Tier1 opera un negoci innovador i en creixement, perfectament alineat amb l'essència del mercat".

A hores d'ara, Comerzzia està operatiu en negocis minoristes amb marcada presència a Espanya com Tous, Supersol i Marypaz. Rubio ha presumit de "no ser una empresa emergent", sinó "una companyia d'un programari que està integrat en comerços amb fins als 4.000 i 5.000 locals".

De fet, el primer executiu del grup també ha recordat que "la consultora Garnet ens destaca com un dels dotze millors productes del món per a les empreses de venda al detall amb entre 500 i 3.000 milions de vendes al costat de gegants com Microsoft".

TIER1 va tancar l'exercici 2017 amb una xifra de negoci de 9,45 milions d'euros i un benefici net proper al milió d'euros. La tecnològica declara que les seves solucions tecnològiques ofereixen "una millora" dels processos relacionats amb els clients en diferents sectors d'activitat com distribució, vendes al detall i consum, fabricació i producció, enginyeria, obres i manteniment i el sector públic.

Noticias relacionadas

contador