cb china trump trade sh22

Els mitjans de comunicació estatals xinesos han criticat aquest dilluns les acusacions dels Estats Units que carreguen contra la Xina per, segons diuen, robar la seva propietat intel·lectual, i les qualifica d'"eina política" destinada a reprimir l'actual desenvolupament econòmic de la Xina.

Els Estats Units ha presentat una sèrie de queixes criticant el frau tecnològic xinès al mateix temps que augmenten les tensions comercials entre les dues potencials. Un article d'opinió publicat al diari People' s Daily s'ha centrat en un informe que Washington va publicar el març de 2018 i en el qual s'afirma que la Xina va robar centenars de milers de milions de dòlars de propietat intel·lectual als Estats Units.

"Els drets de propietat intel·lectual han de ser un pont per a la innovació i la cooperació entre els dos països. No obstant això, als Estats Units s'ha convertit en una eina política i una arma per controlar altres països i intimidar el món", recull aquest article.

Així mateix aquest article recorda que la Xina ha establert un sistema jurídic "complet" per a la propietat intel·lectual i que "enforteix contínuament la seva protecció judicial".

La protecció de la propietat intel·lectual és un dels punts de desacord en la negociació comercial que mantenen els Estats Units i la Xina per evitar una guerra comercial. El president nord-americà, Donald Trump, va xifrar fins i tot en 600.000 milions anuals les pèrdues que causa el robatori de propietat intel·lectual nord-americà per part de la Xina.

Noticias relacionadas

contador