portada trump xi jinping

El president dels Estats Units, Donald Trump, sostindrà les esperades converses comercials amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, a les 11.30 (hora local) d'aquest dissabte a la ciutat japonesa d'Osaka, on se celebrarà la cimera del G-20, segons ha informat aquest dimecres el portaveu de la Casa Blanca Hogan Gidley.

La reunió bilateral, que apunta a evitar un augment dels aranzels nord-americans a més béns importats des de la Xina, probablement serà l'esdeveniment més seguit en la cimera del G-20.

El mandatari nord-americà ha advertit aquest mateix dimecres que imposarà aranzels addicionals sobre les importacions procedents de la Xina si no s'arriba a un acord comercial i va advertir de les repercussions que la mesura pot tenir per al gegant asiàtic, incloent-hi la deslocalització d'empreses.

CIMERA BILATERAL A LA TARDOR

D'altra banda, ha transcendit que diversos alts càrrecs de la Xina i els Estats Units tenen previstos mantenir converses bilaterals en territori nord-americà aquesta tardor, segons ha informat aquest dimecres el govern nord-americà en el marc de la creixent tensió amb Pequín.

La trobada, que podria tenir lloc a Washington, no està vinculat als progressos que puguin registrar aquesta setmana durant la reunió entre presidents. "Són coses completament separades. Tenim raons per parlar amb la Xina sobre la possibilitat de ser un actor responsable a l'espai exterior malgrat tot el que passi", ha asseverat David Turner, sotsdirector de l'Oficina d'Espai i Tecnologia Avançada del Departament d'Estat.

Les relacions entre Washington i Pequín han empitjorat des que les converses entre les parts van fracassar el passat mes de maig quan els Estats Units va acusar la Xina d'incomplir les seves promeses de reformar la seva economia.

De tornada a la cimera del G-20, Trump conegut per preferir el tracte individual en comptes de les discussions multilaterals, sostindrà un total de nou reunions bilaterals durant el seu viatge al Japó, incloent-hi una trobada amb el president rus, Vladímir Putin, a les 14.00 (hora local) d'aquest divendres, segons ha afirmat Gidley.

Noticias relacionadas

contador