china eeuu

L'anunci d'un acord comercial entre els Estats Units i la Xina és "possible". I ho és tan aviat com divendres que ve, segons informa la CNBC, citant diverses fonts. Segons explica el mitjà, les últimes converses entre Washington i Pequín han deixat a totes dues potències a les portes de posar fi a la seva guerra comercial en el termini d'una setmana.

Una delegació dels Estats Units es va reunir amb negociadors xinesos a Pequín el dimecres, mentre les dues economies més grans del món tracten d'aclarir els detalls d'un acord. El vice-primer ministre xinès, Liu, viatjarà a Washington per a prosseguir les converses la setmana vinent.

Washington i Pequín han buscat una sortida a la seva guerra comercial durant mesos. El conflicte aranzelari entre tots dos països va augmentar els temors sobre un mal econòmic global i ha mantingut als mercats en suspens des de l'estiu passat. Si bé totes dues parts han notificat repetidament el progrés en les converses, les disputes en lliça, com l'eliminació immediata de les tarifes o el seu manteniment com una mesura de compliment per a detenir pràctiques com el robatori de propietat intel·lectual, han descarrilat un acord final. El president Donald Trump també vol que la Xina compri més productes estatunidencs per a reduir el dèficit comercial entre tots dos països.

El dimecres, la Casa Blanca va anunciar que les últimes converses van acostar a Washington i Pequín a un acord. La secretària de premsa de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, va declarar: "Les discussions segueixen centrades en aconseguir avanços substancials en importants problemes estructurals i a reequilibrar la relació comercial entre els Estats Units i la Xina".

Diverses informacions també han suggerit que l'administració del president estatunidenc, Donald Trump, podria cedir en algunes disposicions. Així, els EUA podria eliminar immediatament els aranzels del 10% sobre part dels 200.000 milions de dòlars en productes xinesos, va informar *Politico el dimecres.

Washington mantindria un aranzel del 25% sobre 50.000 milions en béns fins al cap de les eleccions de novembre de 2020, segons el mitjà.

Noticias relacionadas

contador