trumptelefono

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a moure el mercat a cop de tuit. En aquesta ocasió, ha avisat que els aranzels addicionals del 25% a 325.000 milions de dòlars en béns xinesos amb els quals va amenaçar dilluns "estan en procés". D'aquesta manera, compliria una de les seves amenaces més temudes pels inversors i analistes.

Trump ha tornat a defensar, a més, els seus aranzels a la Xina afirmant que "ens donaran més riquesa i ens faran molt més forts". A més, ha aprofitat per marcar distàncies amb els seus antecessors: "No sóc Obama, que va deixar la Xina sortir-se amb la seva".

El president també ha tornat a defensar que les companyies fabriquin els seus productes en sòl nord-americà per evitar així els tan temuts aranzels i afavorir l'economia del país.

Les paraules de Trump tenen lloc hores després que entressin en vigor els nous aranzels imposats al gegant asiàtic. La primera potència mundial ha elevat els aranzels de 200.000 milions de productes xinesos al 25% des del 10% anterior. La Xina ha respost que no es quedarà de braços plegats i prepara la seva resposta. Aquest divendres, els dos països seguiran negociant una sortida a la seva guerra comercial que ha pujat diversos graons durant les últimes jornades.

Per la seva banda, Wall Street que abans cotitzava pla, ara anticipa un inici de sessió en vermell. Les borses nord-americanes apunten a acabar l'última jornada de la setmana amb noves caigudes malgrat el rebot de la resta de borses mundials abans de conèixer aquestes noves declaracions de Trump.

Noticias relacionadas

contador