ep trump and first lady depart the white house
Contacto

El president nord-americà, Donald Trump, ha felicitat aquest dimecres al seu homòleg mexicà, Andrés Manuel López Obrador, per la ratificació del Tractat de Lliure Comerç entre Mèxic, Estats Units i Canadà (T-MEC), la qual cosa converteix el país en el primer dels tres en fer-ho.

"Enhorabona al president López Obrador. Mèxic ha votat per ratificar el tractat de lliure comerç amb gran marge. És el moment que el Congrés faci el mateix aquí!", ha manifestat el magnat novaiorquès al seu compte de Twitter.

Segons les informacions facilitades pel diari mexicà La Jornada, la votació s'ha saldat amb 114 vots a favor, quatre en contra i tres abstencions.

El president de la Comissió de Relacions Exteriors, Héctor Vasconcelos, ha destacat que el T-MEC ha estat aprovat amb unanimitat en les comissions, per la qual cosa ha defensat que el mateix "protegeix els millors interessos de Mèxic en aquesta conjuntura específica, en aquest context actual".

Per la seva banda, el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha destacat que la ratificació de l'acord és "una molt bona notícia". "Estem d'acord en enfortir les nostres relacions amb els Estats Units i amb Canadà", ha agregat.

López Obrador ha defensat que aquestes relacions comercials "són bones, benèfiques, perquè signifiquen inversió estrangera a Mèxic, llocs de treball a Mèxic, tenir garantit el comerç als Estats Units de les mercaderies que produïm, amb el complement que hi hagi justícia al país".

Canadà, els Estats Units i Mèxic van signar l'acord conegut com T-MEC el novembre de 2018. El pacte, que reemplaçarà l'actual Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN), encara no ha estat ratificat per Canadà ni pels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador