trumpcbenmienda

Mark Zuckerberg ha anunciat que els perfils de Donald Trump a les seves xarxes socials romandran tancats "indefinidament i almenys durant dues setmanes". La decisió del CEO de Facebook es produeix després que durant les últimes hores Twitter, Facebook, Instagram i Snapchat han esborrat els últims posts i han bloquejat temporalment el compte del president sortint dels Estats Units Donald Trump, en una mesura sense precedents decidida dimecres després dels esdeveniments viscuts a Washington, protagonitzats per partidaris del milionari republicà.

"La seva decisió d'usar la seva plataforma per aprovar en lloc de condemnar les accions dels seus partidaris a l'edifici del Capitoli ha pertorbat, amb raó, la gent als Estats Units i tot el món", ha explicat Zuckerberg en un comunicat.

Twitter, la plataforma més utilitzada pels Trump durant el seu mandat i campanya electoral, ha bloquejat el seu compte durant almenys 12 hores després d'esborrar els teus últims tres post, al·legant "risc de violència" i infracció de la seva política d'integritat cívica.

"Com a resultat de la violenta situació sense precedents i en curs a Washington, D.C., hem requerit la remoció de tres @realDonaldTrump piulades que s'han publicat avui per violacions greus i repetides de la nostra política d'integritat cívica", va declarar Twitter.

Diversos representants polítics han estat els que van sol·licitar el bloqueig a Twitter i Facebook, com ara el president del Comitè d'Energia i Comerç dels Estats Units, el congressista demòcrata Frank Pallone.

Els Estats Units viu una situació d'emergència després que milers de seguidors de Trump, que van participar en una manifestació a favor seu a la capital nord-americana, envoltessin el Capitoli després de ser incitats pel president sortint, on estaven reunits senadors i congressistes per oficialitzar la victòria electoral de Biden. Aquests van assaltar l'edifici trencant finestres i portes d'accés. Abans de l'assalt, Trump s'havia dirigit als seus seguidors i havia tornat a tirar per terra la victòria demòcrata a les eleccions, amb les seves acusacions infundades de frau electoral.

Han mort almenys quatre persones en l'assalt, i les localitats locals han ordenat un toc de queda a Washington.

Snap Inc, desenvolupador de Snapchat, també s'ha unit al bloqueig, igual que Facebook. Tant aquesta xarxa com Youtube han procedit a eliminar un vídeo que, d'acord amb Guy Rose, president d'Integritat de Facebook, "contribueix a augmentar el risc de violència contínua". Alphabet ha assenyalat que prohibirà les crides per portar armes a tot el país i eliminarà qualsevol forma de suport a l'assalt.

Noticias relacionadas

contador