trumpcbbiden55

Donald Trump s'ha vist obligat a assegurar "una transició ordenada" a la presidència dels Estats Units després dels disturbis a Washington que s'han saldat amb 4 morts i uns 50 detinguts. Per primera vegada des de les eleccions, i després d'haver esperonat les protestes al Capitoli durant la investidura de Joe Biden, l'encara president ha promès que cedirà el poder el pròxim 20 de gener.

"Encara estic totalment en desacord amb el resultat de les eleccions i els fets em confirmen, però hi haurà una transició ordenada el 20 de gener. Sempre he dit que continuaríem la nostra lluita per assegurar-nos que només es comptessin els vots legals. Si bé, això representa el final del millor primer mandat en la història presidencial, és només el començament de la nostra lluita per fer que els Estats Units torni a ser gran!", ha assenyalat en un comunicat publicat per un dels seus col·laboradors a Twitter, que li ha suspès el compte personal temporalment, igual que altres xarxes socials.

Twitter, Facebook, Instagram i Snapchat han esborrat els últims posts i han bloquejat temporalment Trump, en una mesura sense precedents decidida dimecres després dels esdeveniments viscuts a Washington i protagonitzats per partidaris del milionari republicà.

Twitter, la plataforma més utilitzada pels Trump durant el seu mandat i campanya electoral, ha bloquejat el seu compte durant almenys 12 hores després d'esborrar els teus últims tres post, al·legant "risc de violència" i infracció de la seva política d'integritat cívica.

"Com a resultat de la violenta situació sense precedents i en curs a Washington, D.C., hem requerit la remoció de tres @realDonaldTrump piulades que s'han publicat avui per violacions greus i repetides de la nostra política d'integritat cívica", va declarar Twitter.

Diversos representants polítics han estat els que van sol·licitar el bloqueig a Twitter i Facebook, com ara el president del Comitè d'Energia i Comerç dels Estats Units, el congressista demòcrata Frank Pallone.

Els Estats Units viu una situació d'emergència després que milers de seguidors de Trump, que van participar en una manifestació a favor seu a la capital nord-americana, envoltessin el Capitoli després de ser incitats pel president sortint, on estaven reunits senadors i congressistes per oficialitzar la victòria electoral de Biden. Aquests van assaltar l'edifici trencant finestres i portes d'accés. Abans de l'assalt, Trump s'havia dirigit als seus seguidors i havia tornat a tirar per terra la victòria demòcrata a les eleccions, amb les seves acusacions infundades de frau electoral.

Han mort almenys quatre persones en l'assalt, i les localitats locals han ordenat un toc de queda a Washington. Snap Inc, desenvolupador de Snapchat, també s'ha unit al bloqueig, igual que Facebook.

Tant aquesta xarxa com Youtube han procedit a eliminar un vídeo que, d'acord amb Guy Rose, president d'Integritat de Facebook, "contribueix a augmentar el risc de violència contínua". Alphabet ha assenyalat que prohibirà les crides per portar armes a tot el país i eliminarà qualsevol forma de suport a l'assalt.

contador