• Trump adverteix la Xina que el "robatori de llocs de treball i riquesa" als EUA "s’ha acabat"
donald trump dreamers

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confirmat aquest dimarts durant el seu discurs de l'Estat de la Unió que es reunirà amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, del 27 al 28 de febrer a Vietnam.

Trump ha assegurat que encara queda "molta feina per fer", però ha insistit en què té bones relacions amb el líder nord-coreà, amb qui va tenir una primera reunió el passat 12 de juny a Singapur.

"Si no hagués estat elegit president, estaríem en guerra amb Corea del Nord", ha recalcat el president nord-americà.

Trump fa temps que està buscant una segona trobada tot i la manca d'avenços concrets a l'hora de persuadir Corea del Nord perquè es desfaci del seu programa d'armes nuclears, que amenaça els Estats Units.

Vietnam, un país de govern comunista que té bones relacions tant amb Washington com amb Pyongyang, havia estat assenyalada en reiterades ocasions com el lloc possible per celebrar la reunió.

Trump no ha detallat quina ciutat del país rebrà els dos líders, però tant la capital, Hanoi, com Da Nang han estat considerades com a possibilitats.

ADVERTIMENTS A LA XINA

Durant el discurs, Trump, ha advertit el govern de la Xina que "el robatori de llocs de treball i riquesa" als Estats Units "s'ha acabat".

"El robatori de llocs de treball nord-americans i de la riquesa del nostre país s’ha acabat", ha indicat Trump, que ha culpat els anteriors governs nord-americans per "permetre que això passi".

Trump també ha assenyalat que té un "gran respecte" pel president de la Xina, Xi Jinping, i ha subratllat que ara tots dos països estan treballant en un nou acord comercial. El mandatari ha assenyalat que el nou acord comercial ha d'incloure "canvis estructurals reals" per protegir els llocs de treball als Estats Units.

MUR DE MÈXIC

El mandatari també ha assenyalat que la immigració il·legal és una crisi nacional urgent i ha promès construir un mur a la frontera sud del país.

"Jo vaig a construir el mur", ha subratllat Trump. "No és només un mur de formigó. Es farà en zones on la necessitat és més gran", ha asseverat el mandatari, que ha afegit que "on s'alcen murs, les travesses il·legals baixen".

Trump ha assenyalat que la seguretat fronterera és una "qüestió moral" i ha afirmat que la seva administració ha enviat al Congrés una proposta amb "sentit comú" per posar fi a la crisi a la frontera sud.

"Inclou assistència humanitària, més agents de la llei, detecció de drogues als nostres ports i plans per a una nova barrera física", ha recalcat.

Trump també ha informat que enviarà 3.750 tropes addicionals a la frontera sud del país per preparar-se per l'arribada de "caravanes de migrants il·legals".

El president dels Estats Units ha assenyalat que amb l'arribada d'immigrants il·legals hi ha menys llocs de treball, que les escoles i hospitals estan saturats i que es produeixen més delictes al país. A més, ha indicat que els treballadors de classe mitjana són els que pateixen l'arribada "massiva" d'immigrants il·legals.

"Any rere any milers de nord-americans són assassinats per estrangers il·legals", ha assegurat. "Ningú hauria de patir el dolor que han hagut de passar per això", ha afegit el magnat.

TREU PIT DE L'ECONOMIA DELS EUA

Durant el seu discurs, també ha parlat de l'economia dels EUA. Ha assegurat que l'economia nord-americana és "l'enveja del món" i ha asseverat que l'únic que pot frenar-la són "investigacions ridícules".

"Després de 24 mesos de ràpid progrés la nostra economia és l'enveja del món, el nostre exèrcit és el més poderós del món de lluny", ha assenyalat Trump durant el seu discurs. "L'únic que pot amb la nostra economia sòlida són polítiques o investigacions partidistes ridícules", ha asseverat.

El mandatari ha destacat que durant el seu govern, la desocupació ha assolit les taxes més baixes que el país ha viscut en mig segle i que l'economia nord-americana creix "el doble de ràpid si ho comparem amb les dades de quan vaig arribar".

A més, Trump ha destacat que les empreses estan tornant als Estats Units "gràcies a la reducció d'impostos i normatives" i ha subratllat que el país és "el productor número u de petroli i gas natural al món".

Noticias relacionadas

contador