cb tregua china eeuu

Les autoritats dels Estats Units s'han mostrat "molt, molt optimistes" sobre la possibilitat d'aconseguir un acord comercial amb la Xina d'aquí a una mica, segons ha assenyalat la portaveu de la Casa Blanca Stephanie Grisham en una entrevista donada a la cadena de televisió Fox News.

"No puc dir molt més sobre les converses amb la Xina, però som molt, molt optimistes amb la idea d'aconseguir un pacte aviat", ha manifestat Grisham.

Les paraules de la portaveu han tingut lloc després que els governs de tots dos països pactessin cancel·lar en diferents fases i de manera proporcional les respectives pujades d'aranzels implementades durant els mesos d'enfrontament comercial que han mantingut.

El portaveu del Ministeri xinès, Gao Feng, ha manifestat que fer-ho ajudarà a estabilitzar les expectatives del mercat, beneficiarà a les economies dels dos països i també a l'economia mundial, cosaq ue beneficiarà als productors i als consumidors.

Per part seva, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha apuntat que un acord comercial entre els Estats Units i la Xina que revertiera alguns dels aranzels fixats durant la guerra comercial tindria el potencial suficient per millorar les perspectives econòmiques que maneja la institució.

Noticias relacionadas

contador