ucraniacbguerra1

Rússia continua acumulant forces militars a prop d'Ucraïna fins i tot mentre es prepara per a les converses de seguretat amb els EUA. Rússia ara té 122.000 soldats a 200 quilòmetres de la frontera, segons el Consell de Seguretat i Defensa d'Ucraïna.

"La meva preocupació és gran", ha reconegut la ministra de Relacions Exteriors d'Alemanya, Annalena Baerbock, a causa de "moviments de tropes a la frontera". La concentració de forces "és una demostració clàssica de força que cal per desanimar el teu oponent tant com sigui possible", va dir Natalya Kharitonova, experta en seguretat internacional de l'Acadèmia Presidencial Russa d'Economia Nacional i Administració Pública.

Els Estats Units diuen que estan a punt per mantenir converses al gener sobre dos esborranys de tractats de seguretat que Rússia va publicar la setmana passada, encara que ha qualificat algunes propostes com a "inacceptables". La intel·ligència nord-americana compartida amb els aliats europeus el mes passat va mostrar que Rússia podria estar planejant una invasió d'Ucraïna al mes que ve amb la participació de fins a 175.000 soldats.

Mentrestant, els Estats Units i els seus aliats europeus han advertit Rússia de les conseqüències massives si ataca la veïna Ucraïna mentre lluiten per desxifrar les intencions del president Vladimir Putin. El Kremlin nega que planegi envair i diu que Rússia té dret a desplegar tropes allà on vulgui al seu propi territori.

Noticias relacionadas

contador