biden promet 500 millions de doses supplementaires de vaccin pour les pays pauvres 20210924071805

El doctor Anthony Fauci, el principal responsable de malalties infeccioses dels Estats Units, ha indicat al president Joe Biden, diumenge, que es trigarà unes dues setmanes a tenir informació definitiva sobre la nova variant del coronavirus, òmicron.

El president dels Estats Units, que tornava a Washington després del cap de setmana d'Acció de Gràcies, va ser informat en persona pel seu equip de resposta a la Covid-19 sobre la nova situació, diumenge a la tarda.

Les autoritats esperen que la nova variant arribi als Estats Units malgrat la imminent prohibició de viatjar des del sud d'Àfrica, on es va detectar per primer cop.

Fauci ha declarat que creu que les vacunes existents poden proporcionar "cert grau de protecció contra els casos greus de coronavirus". A més, els funcionaris han reiterat la seva recomanació que els nord-americans vacunats es posin les vacunes de reforç.

Biden té previst informar el públic sobre la nova variant i la resposta dels Estats Units aquest dilluns, segons la Casa Blanca.

Les autoritats nord-americanes estan buscant més informació de Sud-àfrica sobre la nova variant, ja que la seva aparició als Estats Units, on el 30% de la població no ha rebut ni una sola dosi de la vacuna, podria amenaçar de soscavar la recuperació del país gairebé dos anys després de l'inici de la pandèmia, com recull Reuters. A més, pressionaria encara més els sistemes sanitaris locals, que ja estan sobrecarregats.

L'augment dels casos a mesura que el clima més fred obliga més persones a romandre a casa, també ha fet que alguns sistemes hospitalaris i estats dels EUA, incloent-hi Nova York, declarin l'estat d'emergència.

Fins ara, gairebé 782.000 persones han mort als Estats Units a causa de la Covid-19 des de principis del 2020, la quantitat més gran de qualsevol país del món, comptant amb més de 48 milions d'infeccions, segons dades de Reuters.

Per tant, els Estats Units s'uneix a altres nacions per intentar bloquejar la transmissió imposant restriccions als viatges. A partir de les 06:01 hores (hora espanyola) d'aquest dilluns, es prohibirà l'entrada a gairebé tots els estrangers que hagin estat a algun dels vuit països del sud d'Àfrica als darrers 14 dies. A més, s'ha advertit els nord-americans que no viatgin a aquestes nacions.

Els Estats Units han registrat més d'1,1 milions de nous casos de coronavirus als últims 14 dies, un 9% més que les dues setmanes anteriors, com recull Reuters, i Michigan i Minnesota encapçalen el nombre de nous casos, segons infeccions per cada 100.000 residents.

La proporció de proves de la Covid-19 que han resultat positives a l'estat de Nova York s'ha duplicat des del mes passat, fins al 4,23%, cosa que subratlla la necessitat de vacunar-se, segons va declarar la governadora Kathy Hochul en un comunicat.

La variant podria enfosquir la resta de la temporada de vacances als EUA i afectar potencialment els plans de tornada a l'oficina de les empreses.

Òmicron s'ha confirmat fins ara a Austràlia, Bèlgica, Botswana, Gran Bretanya, Dinamarca, Alemanya, Hong Kong, Israel, Itàlia, Països Baixos, França, Sud-àfrica i Canadà.

Els fabricants de vacunes Pfizer/BioNTech i Moderna han assenyalat que n'estan esperant més informació aviat.

Noticias relacionadas

contador