coronaviruscbcientifico

Les autoritats sanitàries holandeses han informat aquest diumenge que s'han detectat 13 casos de la nova variant del coronavirus òmicron als Països Baixos entre els passatgers de dos vols procedents de Sud-àfrica que van arribar divendres.

Es tracta d'un dels 61 passatgers que van donar positiu a les proves de COVID-19 en els dos vols, en què viatjaven unes 600 persones. Els que van donar positiu estan sent aïllats en un hotel proper a l'aeroport.

"A la nostra investigació de seqüenciació (del virus), que encara està en curs, hem trobat fins ara 13 casos de la variant òmicron entre les proves positives (de passatgers de COVID-19)", va dir l'Institut Nacional de Salut (RIVM) en un comunicat.

"No és improbable que apareguin més casos als Països Baixos", va dir el ministre de Sanitat, Hugo de Jonge, en una conferència de premsa a Rotterdam. "Això podria ser la punta de l'iceberg".

La investigació holandesa va començar amb la realització de proves a totes les persones que van arribar als dos vols procedents de Sud-àfrica a l'aeroport Schiphol d'Amsterdam divendres, abans que el govern holandès canviés les seves normes sobre el trànsit aeri procedent del sud d'Àfrica. la preocupació per la variant.

Noticias relacionadas

contador