dl japan airlines jal aircraft plane travel airline pd
JAL Japan AirlinesSharecast / public domain image

El Japó ha anunciat aquest dilluns que tancarà les fronteres als estrangers. El país asiàtic s'uneix a Israel en l'adopció de mesures més dures contra la nova variant de la Covid-19, òmicron.

Tot i això, els mercats han recuperat una mica de compostura, a l'espera que els inversors obtinguin més detalls sobre la variant, després d'enfonsar-se la setmana passada pel temor que pugui suposar nous frens, com recull Reuters, cosa que podria amenaçar la incipient reactivació econòmica després d'una pandèmia de dos anys.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha qualificat òmicron com a "variant preocupant", assenyalant que es podria trigar "de dies a diverses setmanes" a conèixer el nivell de gravetat de la variant.

Òmicron, identificada per primera vegada a Sud-àfrica, és una variant potencialment més contagiosa que les anteriors. Ja ha estat trobada a Austràlia, Bèlgica, Botswana, Gran Bretanya, Canadà, Dinamarca, França, Alemanya, Hong Kong, Israel, Itàlia i els Països Baixos.

A causa de tot això, el Japó tancarà les seves fronteres als estrangers a partir de dimarts, segons ha declarat el primer ministre, Fumio Kishida, que ha afegit estar preparat per a les crítiques per ser massa cautelós, segons informa Reuters.

Tot i que el Japó encara no ha detectat cap contagi d'òmicron al país, el ministre de Sanitat, Shigeyuki Goto, ha declarat que s'estaven fent proves per determinar si la nova variant havia infectat un viatger de Namíbia que va donar positiu a les proves del virus.

Pel que fa a Israel, la seva prohibició va entrar en vigor a partir de diumenge a la mitjanit. També ha promès utilitzar la tecnologia de rastreig telefònic antiterrorista per combatre la nova variant.

Austràlia ha assenyalat que revisarà els plans per reobrir les fronteres als immigrants qualificats i als estudiants a partir de l'1 de desembre, després d'informar dels primers casos d'Òmicron.

Singapur ha ajornat l'inici de les rutes de viatge amb països de l'Orient Mitjà, com Qatar, Aràbia Saudita i els Unió dels Emirats Àrabs, en vista del seu paper com a "mitjans de transport" per als països afectats.

El Marroc prohibirà tots els vols internacionals de passatgers durant dues setmanes a partir del 29 de novembre, segons va informar el govern diumenge.

La Gran Bretanya ha assenyalat que convocarà una reunió urgent dels ministres de Sanitat del G7 aquest dilluns.

El president dels Estats Units, Joe Biden, oferirà aquest dilluns nous detalls sobre la variant i la resposta del país, segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

D'altra banda, Sud-àfrica ha denunciat les mesures com a injustes i potencialment perjudicials per a l'economia, afirmant que estava sent castigada per la seva capacitat científica per identificar les variants a temps.

Els símptomes d'òmicron són, fins ara, lleus i es poden tractar a casa, segons ha declarat un metge sud-africà, un dels primers a sospitar d'una variant nova.

Noticias relacionadas

contador