ep archivo - dosis de la vacuna de moderna
CONSELLERIA DE SALUD - Archivo
101,41$
  • -0,59$
  • -0,58%

La nova variant de la Covid-19, òmicron, manté en suspens el món sencer en un moment en què no és clar si es necessitaran noves formulacions, o si les actuals vacunes Covid proporcionaran protecció contra la nova variant que ha començat a estendre's per tot el món. Moderna ha declarat que podria tenir llest un nou immunitzant als inicis del 2022.

Així ho ha avançat el director mèdic de Moderna, Paul Burton, que ha declarat aquest diumenge que el fabricant de vacunes podria llançar una vacuna reformulada contra la variant del coronavirus òmicron a principis de l'any que ve.

"Hauríem de conèixer la capacitat de la vacuna actual per proporcionar protecció en les properes dues setmanes, però el més notable de les vacunes MRNA, la plataforma Moderna, és que ens podem moure molt ràpid", ha explicat Burton al programa Andrew Marr Show de la BBC.

"Si hem de fabricar una vacuna totalment nova, crec que caldrà esperar a principis del 2022 perquè estigui realment disponible en grans quantitats", ha afegit el responsable de Moderna.

L'Organització Mundial de la Salut ha classificat òmicron com una "variant preocupant", cosa que significa que és més contagiosa, més virulenta o més hàbil a l'hora d'evadir les mesures de salut pública, les vacunes i els tractaments. La variant conté 30 mutacions a la proteïna de l'espiga que permet que el virus entri al cos. Les autoritats han advertit que moltes d'aquestes mutacions podrien provocar un augment de la resistència dels anticossos i de la transmissibilitat, cosa que podria limitar l'eficàcia de les vacunes Covid existents.

contador