• Des de l’'app' asseguren que no estan compartint informació dels seus usuaris amb Facebook
whatsapp icono movil

WhatsApp ha actualitzat les seves polítiques de privacitat i les condicions del seu servei, amb modificacions que arriben abans de l'entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la Unió Europea (UE), el proper 25 de maig.

L'aplicació de missatgeria, igual que Facebook i Instagram, ha fet canvis per adaptar-se a la nova llei de protecció de dades i privacitat de la UE. Segons informa WhatsApp al seu bloc oficial, l'actualització no busca demanar permís per obtenir més informació personal dels seus usuaris, sinó que simplement volen "explicar" com fan servir i com protegeixen "la informació limitada" que tenen sobre els seus clients.

En relació amb el continent europeu, WhatsApp ha optat per constituir una entitat dins de la UE per donar els seus serveis i cenyir-se al nou sistema de transparència que entrarà en vigor el 25 de maig. Des de l’'app' asseguren que no estan compartint informació dels seus usuaris amb Facebook per millorar l'experiència a la xarxa social, encara que no es descarta que en el futur es pugui esdevenir una realitat, ja que indiquen la predisposició a "treballar més a prop amb altres empreses de Facebook".

Al comunicat es revela que es comparteix informació entre WhatsApp i Facebook quan es tracta d'usuaris que envien missatges no desitjats, com 'spam' o contingut inapropiat, perquè les dues plataformes puguin prendre accions de forma conjunta. A més, la companyia indica que les dades de WhatsApp estan protegides pel xifrat d'extrem a extrem, de manera que ni tan sols la pròpia empresa pot accedir-hi.

En aquest sentit, durant les setmanes vinents, tots els usuaris tindran l'opció de descarregar i veure la informació que es recull sobre ells. La funció estarà disponible en l'última versió de l’'app'.

Noticias relacionadas

contador