huawei-bannissement

Huawei torna a ser el centre de la polèmica. El colós tecnològic va rebre ajudes del seu país d'origen, la Xina. Concretament, el govern del país va permetre exempcions fiscals a l'empresa per valor de 75.000 milions de dòlars, segons publica The Wall Street Journal.

La tecnològica sí que reconeix haver sol·licitat ajudes estatals, igual que la resta d'empreses, però apunta que la quantitat rebuda "suposa menys del 0,3% dels ingressos totals". En concret, el 2018, van suposar "una quantitat equivalent al 0,2% dels ingressos anuals", percentatge que suposa 1.442 milions de iuans (206 milions de dòlars).

El diari nord-americà ha apuntat que aquestes exempcions fiscals van des de recursos a baix preu, ajudes al finançament i permetre a Huawei no pagar certs impostos per fer pujar els seus comptes.

Huawei és un dels grans ambaixadors xinesos al món i Pequín ho sap. El càlcul del WSJ recull des que la companyia era una proveïdora escassament reconeguda a ser el gegant de la indústria tecnològica que és avui en dia, és a dir, que es retrotrau a fa 25 anys.

Les informacions publicades pel rotatiu nord-americà no fan més que justificar els temors expressats per Washington durant els últims mesos. L'Administració Trump va arribar a incloure Huawei a la seva particular llista negra d'empreses. Actualment, li ha concedit un permís per seguir treballant temporalment amb companyies dels EUA.

Noticias relacionadas

contador