pantalla-muestra-logo-apple-edificio-nasdaq
Reuters

El fabricant tecnològic xinès Huawei ha expressat la seva postura contrària que la Xina adopti mesures de represàlia contra fabricants nord-americans com Apple en resposta a les pressions exercides contra empreses xineses pels EUA, i ha afegit que Huawei continuarà creixent, tot i les restriccions imposades per Washington.

"Els EUA no és la policia internacional. No pot dirigir el món sencer. Els altres països hauran de decidir si treballen amb nosaltres", ha assenyalat el fundador i conseller delegat de Huawei, Ren Zhengfei, en una entrevista amb Bloomberg, recollida per Europa Press, on apunta que si algunes empreses no volen treballar amb Huawei, "seria com un forat al fusellatge d'un avió, es tractarà d'arreglar, però l'avió segueix sent capaç de volar".

En aquest sentit, el septuagenari empresari, que arran de la crisi oberta amb les autoritats nord-americanes ha abandonat la seva tradicional discreció per tenir més presència en els mitjans, ha subratllat la seva oposició al fet que Pequín pugui prendre represàlies contra empreses nord-americanes com Apple.

"Això no passarà, primer de tot. I en segon lloc, si s'escau jo seré el primer en protestar", afirma Ren. "Apple és el meu mestre, està al capdavant. Com a alumne, per què aniria contra el meu mestre? Mai", puntualitza.

Així mateix, l'empresari xinès adverteix que la meitat dels microprocessadors empleats per Huawei procedeixen dels EUA, mentre que l'altra meitat són produïts per la mateixa companyia xinesa, de manera que si els EUA imposa restriccions, "Huawei reduirà les compres als EUA i usarà més els seus propis xips", mentre que si les empreses nord-americanes tenen permís de Washington per seguir venent, Huawei els seguirà comprant.

POT INCOMPLIR PREVISIONS

Qüestionat per l'impacte de les restriccions sobre els resultats de la seva divisió de consum, el fundador de Huawei admet que la companyia pot incomplir el seu objectiu de creixement, però subratlla que "encara segueix creixent". "Seguir creixent en l'entorn més dur demostra el grans que som", afegeix.

La setmana passada, SD Association, el consorci internacional de la indústria de fabricants de targetes de memòria SD i microSD, va retirar Huawei de la llista de companyies que poden utilitzar aquest estàndard d'unitats de memòria, cosa que podria treure a la companyia xinesa el dret a emprar-les als seus dispositius.

Aquesta decisió coincideix amb la inclusió de Huawei a la 'llista negra' dels Estats Units, promoguda pel seu president Donald Trump, i que prohibeix a les empreses nord-americanes continuar els seus negocis amb l'empresa a causa de acusacions d'espionatge. L'Administració nord-americana ha emès una pròrroga de 90 dies fins a la seva aplicació.

En referència a això, Huawei ha expressat la seva "decepció" amb aquestes decisions, encara que ha subratllat que aquestes no afectaran les seves operacions diàries.

Noticias relacionadas

contador