elon musk falcon spacex

SpaceX, la companyia de transport aeroespacial propietat d'Elon Musk ha llançat 60 satèl·lits a l'espai. La seva missió? Crear una nova Internet. Per a això, ha comptat amb els serveis d'un coet Falcon 9, situat a Cap Canaveral, Florida. El llançament ha tingut lloc a les 2.30 hores de la matinada a Espanya.

Per complir la seva comesa, SpaceX s'ha proposat crear una constel·lació de satèl·lits que portarà a terme amb nous llançaments.

El full de ruta de la companyia és la següent: 12 llançaments més per cobrir territori nord-americà, altres 24 per a les principals zones habitades del món i, finalment, 30 dispositius més per a la resta. Així ho ha anunciat Mark Juncosa, vicepresident de SpaceX, en declaracions al The New York Times.

Segons els càlculs de SpaceX, els satèl·lits llançats a l'espai orbitaran entre 340 i 1.150 quilòmetres per hora per sobre de la superfície terràqüia. A més, l'empresa creu que el negoci de l'Internet pot generar uns ingressos de 30.000 milions de dòlars l'any.

Aquest llançament no és l'única iniciativa d'una companyia per crear la seva pròpia xarxa d'Internet. Al febrer, la companyia OneWeb ja va llançar els seus primers satèl·lits a l'espai. A més, altres com Telesat i Blue Origin, el propietari d'Amazon, Jeff Bezos, també estan competint en aquest negoci.

Precisament, Musk s'ha mofat en reiterades ocasions de la companyia de Bezos, a qui acusa de copiar la iniciativa de la seva SpaceX. Les dues empreses competeixen en una carrera espacial amb un clar objectiu: posar un home a Mart.

Noticias relacionadas

contador