ursula-von-der-leyen 20200424111944

La Comissió Europea seguirà endavant amb la proposta d'un impost sobre les multinacionals digitals a nivell comunitari si no s'arriba a un acord en les negociacions a nivell global, i insta els EUA a tornar a la taula de debat al si de l'OCDE, de les quals s'ha retirat.

Brussel·les ha lamentat la decisió que Washington ha comunicat a Espanya, França, Itàlia i Regne Unit en una carta que el ministre francès de Finances, Bruno Le Maire, ha titllat de "provocació".

En un missatge compartit a Twitter, el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, ha incidit en la necessitat de tenir una fiscalitat digital "adaptada a la realitat del nou segle". "És necessari un pacte en la negociació global. Si la retirada dels EUA ho fa impossible, la Comissió posarà una nova proposta europea sobre la taula", ha afirmat.

Al seu torn, en una roda de premsa, el portaveu de Fiscalitat de l'Executiu comunitari, Daniel Ferrie, ha reiterat aquesta idea: "Lamentem aquesta decisió i demanem als Estats Units que torni a la taula de negociació de l'OCDE".

Noticias relacionadas

contador