ep imagen de un grifo
UMU - Archivo

La borrasca Filomena segueix deixant danys col·laterals al seu pas per Espanya. Uns dels últims són els talls d'aigua per congelació de les canonades, que s'han multiplicat a casa nostra. Lluny de donar una resposta ràpida i eficaç, el Canal d'Isabel II afronta el problema submergint els centenars d'usuaris afectats en tràmits burocràtics.

"Estem col·lapsats". És la resposta procedent d'una veu robotitzada que qualsevol usuari afectat rebrà si truca per telèfon del Canal, el 900.365.365.

Des de l'empresa pública reconeixen estar sobrepassats per l'"alt nombre d'incidències relacionades amb falta de subministrament d'aigua per congelació dels equips de mesura a causa de les baixes temperatures que s'estan registrant a tota la Comunitat de Madrid.

El Canal només ofereix dues vies: registrar la incidència (ja sigui enviant un mail a [email protected] amb la ubicació i el seu número de contracte, o fent el mateix des de l'app mòbil Canal Clients) o aplicar calor amb un assecador o un bufador de forma indirecta a les parts metàl·liques que envolten el comptador d'aigua, "sense forçar mai la clau de pas".

Si no és suficient, el Canal recomana "abocar aigua calenta directament sobre la instal·lació". Si el problema persisteix, pot ser que "es trobi en la instal·lació interior dels usuaris".

MILLOR PREVENIR QUE CURAR

Des del Canal també ofereixen consells per prevenir gelades i les incidències derivades de la congelació:

-És convenient revisar la porta de l'armari on s'ubica el comptador, i verificar que està ben tancada.

-Es recomana protegir el comptador embolicant-lo en materials que impedeixin que es refredi massa. Teixits aïllants, com llana o fibra de vidre, o fins i tot paper de diari arrugat, són bones opcions.

-A més de l'anterior, cobrir les canonades que envolten el comptador amb escuma de poliuretà, porexpan o un altre material aïllant ajudarà a evitar possibles problemes.

-Si restarà fora del seu domicili durant un període prolongat i, per tant, l'aigua de la instal·lació interior no correrà, és recomanable tancar la clau d'entrada d'aigua i buidar la instal·lació interior: així s'eviten trencaments per congelació.

Noticias relacionadas

contador