ep varias personas en la terraza de un bar en la primera noche sin toque de queda tras el fin del
María José López - Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest divendres el 'semàfor covid', deixant Madrid fora del nivell 3 d'alerta, de manera que la Comunitat abandona el risc alt i podrà obrir l'oci nocturn i l'interior dels bars. També surt d'aquest nivell d'alerta Aragó, mentre que País Basc i La Rioja s'hi mantenen.

De moment, la Comunitat de Madrid assegura que no té "cap intenció" d'obrir l'oci nocturn de forma immediata, atès que depèn d'una decisió de la Conselleria de Sanitat en funció de la situació epidemiològica. Així ho ha deixat clar el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, en roda de premsa aquest divendres.

Segons es detalla a l'acord de 'nova normalitat' aprovat durant el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, en relació a l'hostaleria, s'assenyala que als territoris fora dels nivells de risc l'aforament permès serà del 50% en interior podent-se incrementar en un 10% si s'apliquen mesures de control de riscos que garanteixin un alt nivell de ventilació i control de la qualitat de l'aire.

A les terrasses a l'aire lliure es podran ocupar la totalitat de les taules permeses havent d'assegurar el manteniment de la deguda distància de seguretat un mínim 1,5 metres entre les cadires de diferents taules. A més, es permet el servei i consum en barra, mantenint la distància abans esmentada, i les taules tindran un límit de 6 persones en interior i de 10 a exterior.

Als nivells d'alerta 1 a 4 se seguirà el que estableix el document d'Actuacions de Resposta Coordinada per al control de la transmissió de la COVID-19, aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut. L'obertura dels locals d'oci nocturn es podrà autoritzar quan la situació epidemiològica de la unitat territorial de referència per al control de la COVID-19 de la comunitat autònoma en què es trobi el local estigui fora dels nivells de risc o en nivell d'alerta 1.

En ambdós escenaris se seguiran les recomanacions que es proposen per al nivell d'alerta 1 en aquest document com, per exemple, que el consum de begudes i aliments, tant en zones interiors com exteriors, es farà assegut en taules, havent d'assegurar el manteniment de la deguda distància de seguretat un mínim 1,5 metres entre les cadires de diferents taules.

Tampoc es podrà superar el 50% d'aforament màxim a l'interior del local, tot i que les terrasses a l'aire lliure d'aquests establiments podran ocupar la totalitat de les taules permeses sempre assegurant la distància entre taules abans esmentada.

L'horari de tancament d'aquests establiments serà com a màxim a les 2.00 hores. Això no obstant, quan la unitat territorial de referència per al control de la COVID-19 de la CA en la qual es trobi el local estigui a un nivell d'alerta 2, sempre que els indicadors complementaris per a l'estimació del nivell d'alerta presentin una evolució favorable, la comunitat autònoma podrà valorar autoritzar l'obertura de locals d'oci nocturn amb les restriccions que es proposen al document.

Noticias relacionadas

contador