ep una persona recoge la terraza de una cafeteria en madrid
Europa Press

Les 3.053 terrasses habilitades de manera excepcional a la ciutat de Madrid durant la pandèmia en llocs com voreres i bandes d'aparcament només podran estar obertes fins a les dotze de la nit a partir d'aquest divendres, en lloc de fins a la una, per tractar d'evitar molèsties als veïns amb el soroll.

La proposta de tancar una hora abans del que està permès des de la setmana passada -quan es va ampliar fins a la una de la matinada l'obertura de la hostaleria- ha sorgit dels propis empresaris hostalers davant les crítiques dels veïns, segons va explicar dijous la vicealcaldessa, Begoña Villacís, després de la Junta de Govern, segons informa EFE.

Aquesta mesura de tancar una hora abans afecta només les anomenades 'terrasses Covid', no a les terrasses que ja estaven autoritzades abans de la pandèmia, que podran seguir obertes fins a la una de la matinada amb l'aforament limitat al 75%. Aquells empresaris que desitgin tancar a la una les terrasses autoritzades per la pandèmia hauran de renunciar a les ampliacions de taules que es van concedir de forma excepcional i notificar-ho al districte.

La decisió va ser adoptada dimecres durant la reunió de la comissió de terrasses creada a l'ajuntament, després de conèixer els resultats d'un informe realitzat per l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat relatiu a l'impacte acústic.

Aquesta modificació d'horari ha estat possible després de la publicació dissabte al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) de l'Ordre de la Conselleria de Sanitat per la qual s'adopten les noves mesures contra la Covid-19 a la regió que, entre altres aspectes, permet als ajuntaments reduir l'horari de funcionament de les terrasses per conciliar les condicions mediambientals de l'entorn amb l'ús de l'espai púbic.

Al maig de 2020 l'Ajuntament de Madrid va permetre als establiments hostalers poder estendre les terrasses al llarg de la façana de l'edifici on se situen i dels confrontants per tal de poder augmentar la seva clientela.

Les mesures extraordinàries de suport a la instal·lació de terrasses estan prorrogades fins al 31 de desembre, sent-ne les principals l'exempció del pagament de la taxa d'ocupació de l'espai públic i el permís per col·locar-se sobre bandes d'aparcament i zones terrenques.

contador