pfizer releve sa prevision de ventes de vaccins anti covid 19

Pfizer està ultimant una vacuna dirigida contra la variant òmicron de la Covid-19 que estarà disponible al març. Així ho ha anunciat el CEO de l'empresa, Albert Bourla, en declaracions recollides per CNBC.

Segons Bourla, l'empresa ja està “començant a fabricar” les dosis, ja que “hi ha governs que volen que estigui a punt al més aviat millor”. La vacuna també es dirigirà a les altres variants que estan circulant, amb l'objectiu d'oferir “una protecció molt millor contra les infeccions”, ja que “la protecció contra les hospitalitzacions i la malaltia greu és raonable amb les vacunes actuals”.

Així mateix, Moderna ha anunciat que la seva vacuna contra la variant òmicron estarà disponible a la tardor del 2022. El CEO de l'empresa, Stephane Bancel, ha anunciat que la dosi de reforç específic contra òmicron "entrarà en assajos clínics aviat", i que s'està discutint amb els líders de salut de tot el món per planificar l'estratègia de distribució, amb l'objectiu de “tenir cura per avançar-nos el virus i no quedar-nos enrere”, ha declarat.

De moment, Moderna ha signat acords de compra anticipada amb pagaments per avançat per valor de 18.500 milions de dòlars amb el Regne Unit, Corea del Sud i Suïssa, que han demanat recentment vacunes per a aquesta tardor. Bancel va dir que Moderna pot subministrar entre 2.000 i 3.000 milions de dosis de reforç aquest any.

Tot i això, ha declarat que hi ha hagut “molts problemes” en la distribució de les vacunes pel globus. Així, el CEO de Moderna ha aclarit que la Unió Africana va decidir rebutjar 60 milions de dosis que l'empresa reservava per al continent per al segon trimestre. Bancel ha dit que Moderna tenia entre 50 i 100 milions de dosis esperant ser enviades als països de pocs recursos.

Les vacunes de Pfizer i Moderna només tenen un 10% d'eficàcia en la prevenció de la infecció simptomàtica per òmicron 20 setmanes després de la segona dosi, segons un estudi de l'Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit. A més, l'estudi ha destacat que les dues dosis originals continuen proporcionant una bona protecció contra la malaltia greu. Això coincideix amb les declaracions de l'assessor mèdic de la Casa Blanca, Anthony Fauci, que va dir al desembre que no cal una tercera dosi específica per a la variant òmicron.

Per part seva, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat que òmicron s'està propagant més ràpidament que qualsevol altra variant del virus. L'organisme s'ha fixat l'objectiu de vacunar el 70% de la població de cada país per a mitjans d'aquest any. Per això, l'OMS ha demanat als líders mundials que s'assegurin que el nombre més gran possible de persones a tot en món rebin, almenys, una dosi.

Noticias relacionadas

contador